Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 24 oktober 2007

Europese tournee nieuwe show Cirque du Soleil van start Varekai begin volgend jaar in Amsterdam

Morgen gaat de Europese tournee van de nieuwe show Varekai van Cirque du Soleil van start in Antwerpen. Varekai ging in 2002 in première in Montreal en heeft sindsdien vier miljoen bezoekers getrokken. Na Antwerpen en Londen strijkt Cirque du Soleil met haar wereldberoemde witte Grand Chapiteau naast de Amsterdam ArenA neer. Vanaf 29 februari 2008 is de show voor het eerst in Nederland te zien.

Varekai is de eerste productie van een geheel nieuw team van creatieve ontwerpers onder leiding van schrijver en regisseur Dominic Champagne. Champagne heeft met meer dan honderd producties op het gebied van toneel en televisie zijn sporen ruimschoots verdiend. Deze achtergrond heeft invloed gehad op de show: in Varekai verbindt een duidelijke verhaallijn de spectaculaire acts met elkaar.

Met Varekai levert Cirque du Soleil opnieuw een unieke show af. Voor het Canadese gezelschap is het een uitdaging om voortdurend de grenzen van de creativiteit op te zoeken; de makers wordt alle vrijheid geboden om de meest spectaculaire dromen werkelijkheid te laten worden.

Varekai van Cirque du Soleil is vanaf 29 februari enkele weken te zien in de witte Grand Chapiteau naast de Amsterdam ArenA (P2).

Informatie & kaarten: cirquedusoleil.com of via 0900-0233 (40cpm) Varekai wordt mede mogelijk gemaakt door CGI, De Telegraaf en Sky Radio



Ingezonden persbericht