Ingezonden persbericht


F5 Networks voorziet TMOS-architectuur van WANJet voor krachtige WAN-optimalisatie

Nieuwe versie van WANJet versnelt WAN en verlaagt bandbreedtekosten

Schiphol-Rijk, 25 oktober 2007 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking (ADN), heeft zijn WANJet-oplossing geïntegreerd met de F5 TMOS-architectuur. Klanten kunnen hierdoor krachtige WAN's met optimalisatie- en acceleratiefunctionaliteit implementeren en voortbouwen op het totale ADN-portfolio van F5. Samen met de nieuwe versie 5.0 beschikken klanten over een WANJet-hardwareplatform dat geschikt is voor TMOS. Het platform is vooral geschikt voor het verbinden van remote office-locaties met het datacenter en omvat onder meer een nieuwe WA 300 appliance voor gebruik in remote office-locaties.

F5 is de enige netwerkleverancier met een holistische benadering van applicatieacceleratie. De F5-producten zijn zo ontworpen, dat ze naadloos samenwerken binnen de volledige infrastructuur voor Application Delivery. Nu WANJet op het toonaangevende TMOS-architectuurplatform draait, profiteren klanten van de open API iControl waarmee klanten, partners, ISV's en systems integrators oplossingen voor applicatielevering kunnen ontwikkelen. De integratie betekent ook dat WANJet appliances efficiënt te beheren zijn met Enterprise Manager, de centrale beheer-appliance van F5.

"F5 ziet WAN-optimalisatie als een cruciaal onderdeel van een oplossing voor applicatielevering", zegt Fred Noordam, Country Manager Nederland bij F5. "Deze versie van WANJet in combinatie met ons geavanceerde TMOS-architectuurplatform is een belangrijke mijlpaal in onze ADN-strategie en versterkt ons commitment voor het leveren van een gemeenschappelijke architectuur voor alle F5-producten voor applicatielevering."

De nieuwe WANJet-oplossing stelt bedrijven in staat om WAN-optimalisatie toe te passen als onderdeel van hun bredere applicatielevering. Zo stimuleren ze applicatieprestaties, -beveiliging en -beschikbaarheid. De nieuwe versie biedt onder meer de volgende functionaliteiten.

Betere responstijden en meer doorvoer. Transparent Data Reduction (TDR) wordt nu zowel in RAM als op de harddisk ondersteund. Harddiskondersteuning is schaalbaar van 150 GB tot 300 GB per platform.

Verbeterde applicatiedoorvoer. Verbeteringen in het CIFS-protocol voor optimalisatie van Microsoft Word, Excel en Access.

Lagere beheerkosten, verbeterde operationele efficiency en betere netwerkbeschikbaarheid. Integratie met Enterprise Manager v1.4 voorziet in centraal beheer voor het configureren en beheren van WANJet devices binnen de applicatieleveringinfrastructuur van F5.

Sterk verbeterde optimalisatie en acceleratie bij verbindingen tussen vestigingen en datacenters. Nieuwe WANJet 300 appliance is schaalbaar tot 10 Mbps WAN-links en ondersteunt zowel RAM- als diskgebaseerde TDR-2-caching.

Beschikbaarheid

Versie 5.0 van de WANJet-software is eind september 2007 uitgebracht. De nieuwe WANJet 300 zal eind oktober op de markt komen. Klanten van bestaande WANJet-installaties kunnen de software downloaden en gebruikmaken van alle mogelijkheden.

Over F5 Networks

F5 Networks is marktleider in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd te Schiphol-Rijk. Meer informatie: www.f5.com.



Ingezonden persbericht