Ingezonden persbericht


BitDefender 2008 biedt nog betere beveiliging tegen webbedreigingen

Nieuwste beveiligingsoplossingen van BitDefender beschermen tegen de meest recente virussen, spyware en andere bedreigingen

Amsterdam, 25 oktober 2007 - BitDefender introduceert een nieuwe reeks beveiligingsoplossingen onder de naam BitDefender 2008. Deze productreeks biedt proactieve beveiliging tegen de meest recente virussen, spyware, hackers, spam, phishing-aanvallen en andere webbedreigingen. De Nederlandse versie van de BitDefender 2008-productlijn omvat BitDefender Antivirus 2008, Internet Security 2008 en Total Security 2008. De reeks is ontworpen om uiteenlopende groepen gebruikers te bedienen: van individuele pc-gebruikers en huishoudens met meerdere pc's tot en met kleinschalige (thuis)kantoren.

Alle producten uit de 2008-reeks hebben een nieuwe gebruikersinterface die toegang biedt tot de verbeterde BitDefender-desktopoplossingen met:
* real-time antivirusbescherming met elk uur automatische updates;
* proactieve bescherming door B-HAVE, de opsporingstechnieken van BitDefender;
* een antirootkit die de nieuwste bedreigingen opspoort en verwijdert;
* privacybescherming die de kans op identiteitsdiefstal minimaliseert door het lekken van informatie via mail of internet te voorkomen;
* real-time bescherming tegen spyware.

Een voordeel van BitDefender 2008 is de geïntegreerde Spel-modus. Dit is een combinatie van beveiligingsinstellingen die zorgen voor veilig gamen met minimale systeembelasting. De Web Anti-Phishing-opties beschermen tegen phishing-aanvallen door websites te filteren op fraudepogingen. Een andere nieuwe functie is de WiFi-beveiliging. Deze wijst gebruikers op ongeautoriseerd gebruik van hun draadloze netwerk. Daarnaast is BitDefender 2008 voorzien van flexibele engines die razendsnel reageren op nieuwe spamtechnieken.

BitDefender Total Security 2008 is ontwikkeld voor gebruikers die behoefte hebben aan optimale beveiliging tegen webbedreigingen en dataverlies, inclusief geïntegreerde opties voor back-up en pc-onderhoud. Zo levert hun pc altijd optimale prestaties. Total Security omvat alle toepassingen en voordelen van Antivirus 2008 en Internet Security 2008 plus de volgende opties:
* databack-up op lokale of verwijderbare harde schijf, op CD-R/RW of DVD-R/RW;
* PC Tune-up: verbetert pc-prestaties door onnodige bestanden en registers te verwijderen;
* Trace Clean-up: verwijdert bestanden en sporen ervan om terughalen te voorkomen.

"Hackers en spammers veranderen hun technieken continu. Onze wetenschappelijke technologie B-HAVE biedt gebruikers proactieve bescherming tegen de allernieuwste en onbekende malwarebedreigingen. De nieuwe mogelijkheden van BitDefender 2008, inclusief 64-bit ondersteuning en de Spel-modus, laten zien dat we onze producten continu doorontwikkelen. Hierdoor kunnen we blijven voldoen aan de eisen van nieuwe applicaties", zegt Bogdan Dumitru, CTO van BitDefender.

BitDefender 2008 is geschikt voor Windows 2000 (met Servicepack 4), Windows XP (met Servicepack 2) en Windows Vista, en ondersteunt Microsoft Outlook 2000, 2003 en 2007, Outlook Express, Windows Mail en Mozilla Thunderbird 1.5 en 2.0.

De nieuwe producten worden geleverd met licenties voor drie pc's en twee jaar standaardservice, die bestaat uit 24x7 technische ondersteuning via e-mail of live chat.

Voor een kosteloze 30-dagenproefversie: www.bitdefender.com/nl.

De BitDefender 2008-oplossingen zijn verkrijgbaar via BifDefender-kanaalpartners:

Micromedia BV
Kerkenbos 10-117
6546 BJ Nijmegen
Tel.: +31 (0)24 645 25 44
www.micromedia.nl

Ingram Micro BV
Structuurbaan 40
3439 MB Nieuwegein
Tel.: +31 (0)30 246 40 01
www.ingrammicro.nl

Over BitDefender
BitDefender is wereldwijd marktleider op het gebied van beveiligingsoplossingen. BitDefender is een toonaangevende organisatie op het gebied van detectie van actuele internetdreigingen. Op basis van zijn onderzoeksgegevens ontwikkelt BitDefender de snelste en meest effectieve antivirus- en e-mailbeveiligingssoftware. De beveiligingssoftware van BitDefender is eenvoudig te installeren, te gebruiken en te updaten. De beveiligingsoplossingen van het bedrijf voldoen aan de allernieuwste beveiligingseisen voor computers en servers. De software van BitDefender biedt op dit moment bescherming aan ruim 41 miljoen thuis- en bedrijfsgebruikers in meer dan 180 landen. BitDefender Antivirus-software eindigt steevast in de top van de best geteste pakketten bij bijvoorbeeld de Consumentenbond, ICSA Labs, Checkmark en Virus Bulletin. BitDefender, onderdeel van SOFTWIN, heeft zijn hoofdkantoor in Boekarest, Roemenië. Daarnaast zijn er vestigingen in Duitsland (Tettnang), Spanje (Barcelona) en de VS (Fort Lauderdale, Florida). Meer informatie vindt u op www.bitdefender.com. *-*-*-*-*