Wegener NV

Niet voor vrijgave, publicatie of distributie, noch geheel of gedeeltelijk, in of naar de Verenigde Staten van Amerika, Australië, Japan, Italië of Canada.

Dit is een gezamenlijk persbericht van Koninklijke Wegener N.V. en Mecom Group plc ingevolge artikel 9b lid 1 van het Besluit toezicht effectenverkeer 1995 (het "Bte 1995").

Apeldoorn, Nederland en Londen, Verenigd Koninkrijk - 25 oktober 2007


---
. Mecom Group plc doet het openbaar bod op alle uitstaande (certificaten van) gewone aandelen in het geplaatste kapitaal van Koninklijke Wegener N.V. gestand

. Geen na-aanmeldingstermijn


---

Onder verwijzing naar de persberichten van 8 mei 2007, 16 mei 2007, 7 juni 2007, 18 juli 2007, 16 augustus 2007, 21 augustus 2007, 28 augustus 2007, 11 september 2007, 5 oktober 2007 en 22 oktober 2007, kondigen Mecom Group plc ("Mecom" of de "Bieder") en Koninklijke Wegener N.V. ("Wegener") gezamenlijk aan dat Mecom verklaart het aanbevolen openbaar bod (het "Bod") op alle uitstaande (certificaten van) gewone aandelen in het geplaatste kapitaal van Wegener (de "Aandelen") gestand te doen.

Gedurende de aanmeldingstermijn, die eindigde op 19 oktober 2007, zijn 11.195.618 Aandelen aangemeld voor aanvaarding onder het Bod. Samen met de 27.625.340 door Mecom zelf gehouden Aandelen vertegenwoordigen deze Aandelen 86,56% van het totale aantal geplaatste en uitstaande Aandelen.

Mecom heeft besloten geen na-aanmeldingstermijn aan te kondigen.

Overdracht

Onder verwijzing naar het biedingsbericht gedateerd 28 augustus 2007 (het "Biedingsbericht"), zullen houders van Aandelen ("Aandeelhouders") die het Bod hebben aanvaard een bedrag in contanten ontvangen van EUR 17,70 per aandeel of 14,287 Mecom Aandelen voor elk Aandeel dat op juiste wijze is aangemeld (of op onjuiste wijze, indien de Bieder de aanmelding desalniettemin aanvaardt) en geleverd onder de voorwaarden en conform de bepalingen en restricties van het Bod, op 1 november 2007 (de "Dag van Overdracht").

Instellingen toegelaten tot Euronext Amsterdam ("Toegelaten Instellingen") wordt aangeraden de aangemelde Aandelen zo snel mogelijk te leveren aan ING Wholesale Banking Securities Services, afdeling Paying Agency Services (BV 06.01), Van Heenvlietlaan 220, 1083 CN Amsterdam, Nederland (het "Omwissel- en Betalingskantoor"). Om betaling voor de aangemelde Aandelen te kunnen ontvangen op de Dag van Overdracht, moeten de Aangesloten Instellingen hun aangemelde Aandelen leveren uiterlijk 14.00 uur, Nederlandse tijd, op de Dag van Overdracht.

Gevolgen van het Bod

De resterende Aandeelhouders die hun Aandelen niet hebben aangemeld zouden hoofdstuk 5.13 van het Biedingsbericht aandachtig moeten bestuderen. Dit hoofdstuk beschrijft bepaalde risico's die verbonden zijn aan het niet accepteren van het Bod, inclusief, onder andere, een uitkoopprocedure zodra aan de relevante wettelijke bepalingen zal zijn voldaan, verlies van liquiditeit, beperking van aandeelhoudersrechten, een meerderheidsaandeelhouder, fiscale afwikkeling van uitkeringen en wijziging van Wegener's dividend beleid. Deze risico's zijn in aanvulling op de risico's die zijn verbonden aan het uitoefenen van de onderneming van Wegener als zodanig, dit omdat de onderneming en structuur van de Wegener groep na de Dag van Overdracht en van tijd tot tijd daarna zouden kunnen veranderen.

Overige informatie

De informatie in dit persbericht is niet compleet en additionele informatie kan gevonden worden in het Biedingsbericht en het prospectus dat door Mecom is uitgegeven in verband met het Bod ("het Prospectus"). Een gedetailleerde beschrijving van het Bod is uiteengezet in het Biedingsbericht, dat verkrijgbaar is in de Engelse taal met een samenvatting in de Nederlandse taal.

Exemplaren van het Biedingsbericht en het Prospectus zijn verkrijgbaar op de websites van Wegener (www.wegener.nl) en Mecom (www.mecom.co.uk). De websites van Wegener en Mecom maken op geen enkele wijze deel uit van het Biedingsbericht. Exemplaren van het Biedingsbericht en het Prospectus kunnen tevens kosteloos worden verkregen ten kantore van het omwissel- en betalingskantoor door contact op te nemen met het omwissel- en betalingskantoor op onderstaand adres:

ING Wholesale Banking Securities Services

Van Heenvlietlaan 220
Locatie code BV.06.01
1083 CN Amsterdam
Nederland
Tel: +31 (0)20 79 79 444

Fax: +31 (0)20 79 79 607

E-Mail: iss.pas@mail.ing.nl

Disclaimer

Dit persbericht bevat geen aanbod tot aankoop of verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop of verkoop van enige effecten in het kapitaal van Wegener. De bijzonderheden van het Bod zijn uiteengezet in het Biedingsbericht.

Dit persbericht bevat geen aanbod tot aankoop of verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop of verkoop van enige aandelen of andere effecten in het kapitaal van Mecom en hierop mag niet worden afgegaan, geheel of gedeeltelijk, in verband met het sluiten van enige overeenkomst terzake.

Dit persbericht bevat in het bijzonder geen aanbod tot aankoop of verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop of verkoop van enige aandelen in het kapitaal van Mecom aan enige persoon in enige jurisdictie waar zo'n aanbod, uitnodiging of verkoop onwettig zou zijn en derhalve dienen personen die dit persbericht ontvangen zich op de hoogte te stellen van mogelijk van toepassing zijnde wet- en regelgeving in hun jurisdictie en deze in acht te nemen. In het bijzonder dient dit persbericht niet vanuit of in de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië, Italië of Japan te worden verspreid.


---- --