Ingezonden persbericht


OPTION RAPPORTEERT RESULTATEN VAN DERDE KWARTAAL 2007

Leuven, België ­ 25 oktober 2007 - Option N.V. (EURONEXT Brussel: OPTI; OTC: OPNVY), de vernieuwer op het gebied van draadloze communicatie, heeft vandaag zijn resultaten bekendgemaakt voor de eerste negen maanden en het derde kwartaal eindigend op 30 september 2007. De resultaten zijn weergegeven in Euro en werden opgesteld in overeenstemming met de opname- en waarderingsgrondslagen van IFRS zoals aanvaard binnen de Europese Unie (IFRSs). De boekhoudprincipes en de waarderingsregels die in de onderstaande financiële rapportering worden gevolgd, zijn dezelfde als deze in de meest recente jaarrekening.

FINANCIEEL OVERZICHT

Q3 2007

- Opbrengsten van 80,4 miljoen EURO

- Brutomarge van 25,0 miljoen EURO of 31,1% van de totale opbrengsten, na een provisie van 1.9 miljoen EURO

- EBIT van - 0,6 miljoen EURO, of - 0,8% van de totale opbrengsten, na niet-recurrente kosten ten belope van 5,3 miljoen EURO

- Positief nettoresultaat van 0,4 miljoen EURO
- Exclusief niet-recurrente kosten, de eerste en op kwartaalbasis volledige consolidatie van Kamp-Lintfort, zou de genormaliseerde EBIT 6,5 miljoen EURO of 8,0% van de totale opbrengsten hebben bedragen

Q4 2007

- Doelstelling voor opbrengsten van 90 miljoen EURO voor Q4
- Doelstelling van EBIT, exclusief niet-recurrente elementen, voor Q4 van 9% van de totale

opbrengsten

- Verder aanpassen van de organisatie is bezig om Option verder voor te bereiden op de opkomende en door de consument gedreven massa markt
- Een uitgebreide briefing voor analisten is gepland voor dinsdag 27 november 2007

"Technische problemen bij een leverancier hadden tot gevolg dat niet alle orders van onze meest geavanceerde HSUPA datakaarten konden worden uitgeleverd en dat had een impact op leveringen, opbrengsten, brutomarge en het bedrijfsresultaat. Wat een positief kwartaal had moeten zijn, is daardoor geëindigd op een ontgoocheling" zegt Jan Callewaert, CEO of Option. "Gelukkig zijn deze technische problemen opgelost bij het ingaan van het 4de kwartaal".

"De lessen die wij, naar aanleiding van problemen die tijdens de halfjaarlijkse controle door de auditors werden gemeld, hebben getrokken uit een grondige controle van de handelsvorderingen, waren een belangrijk keerpunt voor de onderneming," stelt Jan Callewaert. "De strengere interne controles die doorheen heel het bedrijf worden geïmplementeerd hebben dit kwartaal hun nut al bewezen. Deze interne controles zullen ons ook in de toekomst toelaten om significante verbeteringen door te voeren."

KERNCIJFERS VOOR HET DERDE KWARTAAL EN HET LOPENDE JAAR

Opbrengsten voor het derde kwartaal van het boekjaar 2007 bedroegen 80,4 miljoen EURO, een stijging van 6.2% tegenover de 75,7 miljoen EURO voor het derde kwartaal van 2006.

De leveringen liggen 21% hoger dan tijdens het derde kwartaal van 2006.


---

Tijdens dit kwartaal waren de draadloze datakaarten goed voor 62% van de verkochte units en fixed-wireless producten (inclusief de draadloze USB-modems) namen 29% voor hun rekening. Ingebouwde modules waren goed voor 9% van de verkochte units.

HSDPA 3,6/7.2 Mbit/s waren goed voor 74% van de uitgeleverde datakaarten. De vorige generatie HSDPA
1.8 Mbit/s devices waren nog goed voor 22% van de hoeveelheid uitgeleverde kaarten.

Andere belangrijke mijlpalen voor het kwartaal waren de lancering in Europa en Japan door Sony van de nieuwe VAIO SZ en VAIO TV notebook series waarin de GTM378 HSDPA module van Option is ingebouwd, en de lancering van de GlobeSurfer draadloze router in Australië door Virgin Mobile.

De Brutowinstmarge tijdens het derde kwartaal van 2007 daalde tot 25 miljoen EURO (31,1% van de totale opbrengsten) in vergelijking met 26.3 miljoen EURO (34,6% van de totale opbrengsten) tijdens het derde kwartaal van 2006; dit kan in hoofdzaak worden toegeschreven aan een voorziening van 1,9 miljoen EURO voor voorraden. Exclusief deze provisie zou de brutowinstmarge 33.5% geweest zijn en aldus in lijn met de gerapporteerde brutowinstmarges van het 1ste en 2de kwartaal.

De EBIT over het kwartaal bedroeg - 0,629 miljoen EURO en is het gevolg van hogere bedrijfskosten en niet- recurrente kosten voor een totaal van 5.4 miljoen EURO. Het bedrijf investeerde ook verder in human resources om zich nog beter voor te bereiden op de toekomst. Als een gevolg hiervan namen de human resources kosten voor de groep toe met 13%.

De activiteiten van de R&D-afdeling van het vroegere BenQ/Siemens (R&D centrum Kamp-Lintfort), die tijdens het tweede kwartaal werd overgenomen, werden voor de eerste maal over een volledig kwartaal geconsolideerd. De kosten voor Research & Development stegen van 2,6 miljoen EURO tot 9 miljoen EURO, tegen 6,6 miljoen EURO tijdens het vorige kwartaal en 4,6 miljoen EURO tijdens het derde kwartaal van
2006; dat was het gevolg van de voortzetting van de gelijktijdige ontwikkeling van meerdere productlijnen. Verder werd in het licht van de steeds kortere levenscycli van de producten de beslissing genomen om R&D- uitgaven sneller af te schrijven. Door stevig te blijven investeren in R&D verstevigt het bedrijf verder haar marktpositie.

De uitgaven voor verkoop, marketing en royalties stegen met 4,5 miljoen EURO tot 12,5 miljoen EURO, tegenover 8,1 miljoen EURO tijdens het vorige kwartaal en 8,2 miljoen EURO tijdens het derde kwartaal van
2006. Deze stijging omvat aanpassingen ten belope van 2,3 miljoen EURO voor bad debt en een voorziening voor de royalties voor de inbouwmodule.

Het Nettoresultaat voor het kwartaal bleef, na voorzieningen en aanpassingen, positief met 0,4 miljoen EURO of 0,01 EURO per gewoon aandeel en 0,01 EURO per aandeel na dilutie.

Exclusief niet-recurrente posten, de eerste consolidatie van Kamp Lintfort en de voorziening voor de versnelde afschrijving van R&D, zou de onderliggende of genormaliseerde EBIT 6,5 miljoen EURO of 8% van de opbrengsten van 80,4 miljoen EURO hebben bedragen. Het genormaliseerde nettoresultaat bedroeg 5,3 miljoen EURO of 0,13 EURO per gewoon aandeel of 0,13 EURO per aandeel na dilutie.

De Handelsvorderingen daalden met 2,2 miljoen EURO tot 66 miljoen EURO tegen 68,2 miljoen EURO voor het vorige kwartaal en 63 miljoen EURO voor het derde kwartaal van 2006. De handelsvorderingen zijn de voorbije zes maanden over het algemeen vrij stabiel gebleven. De transacties met de `contract manufacturing' partners waren goed voor 15% van alle handelsvorderingen op het eind van het kwartaal.

De Voorraden stegen tijdens de eerste drie kwartalen met 1,5 miljoen EURO tot 42,1 miljoen EURO. Er werd een voorziening aangelegd ten belope van 1,9 miljoen EURO. Afgewerkte producten, met o.a. de HSUPA devices, maakten 18% uit van de totale waarde van de voorraad op het einde van het kwartaal.

De Cashflow positie van het bedrijf is gezond. De Cashflow uit bedrijfsactiviteiten bedroeg +23,6 miljoen EURO over de eerste negen maanden van 2007, tegenover +5,5 miljoen EURO over diezelfde periode van
2006.


---

De cashflow uit investeringsactiviteiten bedroeg 22,1 miljoen EURO over de eerste negen maanden van 2007, tegenover 10,1 EURO miljoen over diezelfde periode van 2006. Tijdens het derde kwartaal van 2007 werd 9,6 miljoen EURO geïnvesteerd in R&D en testapparatuur voor de van BenQ/Siemens overgenomen Kamp Lintfort engineering site en de productiesite in Wuxi, China.

De niet-recurrente voorzieningen die hebben bijgedragen tot de negatieve EBIT over het kwartaal hadden geen impact op de cashflow.

Strategische initiatieven

Op basis van robuustere financiële en operationele systemen en een adequatere staffing, gaat het management verder met de strategische analyse van Option en zijn productiepartners met de bedoeling om opportuniteiten te identificeren om de opbrengsten te vergroten, om de kosten te drukken en om de marge te verhogen door meer efficiëntie.

Tactische prioriteiten die reeds werden toegelicht en op dewelke reeds acties ondernomen werden:


· De verkoopteams worden erop gewezen dat zij strikt moeten waken over een tijdige en volledige betaling van uitstaande facturen.


· Een meer billijke verdeling verkrijgen van de kosten gerelateerd aan het behandelen van terugzendingen (van producten) van de klanten operatoren.


· Het verder optimaliseren van de voordelen van het verbeterde van het voorraadbeheersysteem.


· De verdere uitvoering van een incentiveplan waarbij de nadruk ligt op een aantrekkelijke value proposition voor producten van vroegere generaties op voorraad.

Verwacht wordt dat de voordelen van deze initiatieven tijdens de eerstkomende kwartalen een kritische massa zullen halen.


4de kwartaal Guidance

De doelstelling voor de totale opbrengsten is 90 miljoen EURO voor het 4de kwartaal

Gebaseerd op de huidige voorspellingen voor de opbrengsten, brutowinstmarge, en operationele kosten zetten we de doelstelling voorop voor de EBIT van 9%.

Briefing voor analisten
De onderneming heeft voor dinsdag 27 november 2007 een briefing gepland rond de jongste markttendensen, opportuniteiten en de bedrijfsstrategie.


---

GECONSOLIDEERDE RESULTATEN

Cijfers over de derde kwartaal en 9
maanden eindigend 30 september.
In miljoen euro (behalve cijfers met
betrekking tot de aandelen) Q3 2007 Q3 2006 9M 2007 9M 2006

Opbrengsten................................................... 80,4 75,7 231,6 216,5 Brutowinst....................................................... 25,0 26,2 75,9 83,7

Bedrijfskosten................................................. (25,7) (16,2) (59,3) (48,7) Bedrijfsresultaat (EBIT)................................... (0,6) 9,9 16,6 35,0 Nettowinst....................................................... 0,4 7,9 14,9 28,9

Gewogen gemiddeld aantal gewone 41 249 296 41 249 296 41 249 296 41 249 296 aandelen.........................................................

Herziene winst per aandeel (euro) ................. 0,01 0,19 0,36 0,70

TUSSENTIJDSE FINANCIËLE RAPPORTERING
GECONSOLIDEERDE RESULTATENREKENING VAN HET EERSTE NEGEN MAANDEN VAN HET

BOEKJAAR 2007
OPBRENGSTEN
De totale opbrengsten voor de eerste negen maanden van het boekjaar 2007 bedragen 231,6 miljoen euro, wat een stijging betekent van 7,0% in vergelijking met de 216,5 miljoen euro die werd gerealiseerd in de overeenkomstige periode van 2006.

BRUTOWINST
Tijdens de eerste drie kwartalen van 2007 bedroeg de brutowinst 75,9 miljoen euro in vergelijking met een brutowinst van 83,7 miljoen euro tijdens de eerste drie kwartalen van 2006. De brutowinstmarge was 32,8% van de totale opbrengsten, vergeleken met de brutowinstmarge van 38,7% die gerealiseerd werd tijdens de eerste drie kwartalen van 2006.

BEDRIJFSKOSTEN
Tijdens het eerste negen maanden van 2007 bedroegen de bedrijfskosten, inclusief afschrijvingen en waardeverminderingen, 59,3 miljoen euro in vergelijking met 48,7 miljoen euro tijdens de eerste negen maanden van 2006.

BEDRIJFSRESULTAAT
Het bedrijfsresultaat bedroeg tijdens de eerste drie kwartalen van 2007 16,6 miljoen euro of 7,2% ten opzichte van de totale opbrengsten in vergelijking met 35,0 miljoen euro of 16,2% ten opzichte van de totale opbrengsten gedurende de overeenkomstige periode in 2006, wat een daling van 52,7% betekent.


---

EBITDA

De EBITDA gerealiseerd in de eerste drie kwartalen van 2007 bedroeg 29,7 miljoen euro of 12,8% van de totale opbrengsten. Dit in vergelijking met 43,2 miljoen euro of 20,0% van de totale opbrengsten tijdens de eerste drie kwartalen van 2006, wat een daling van 31,4% betekent.

FINANCIEEL RESULTAAT
Tijdens de eerste drie kwartalen van 2007 realiseerde Option een positief financieel resultaat van 476 duizend euro. De wisselkoerswinsten ten gevolge van een zwakkere dollar bedroegen 493 duizend euro en Option verkreeg 798 duizend euro interesten uit een risicovrije belegging van de beschikbare liquide middelen.
Er werden voor 750 duizend euro betalingskortingen gegeven aan klanten wegens kontante betaling en de overige financiêle kosten bedroegen 65 duizend euro.

NETTO WINST
Op 24 april 2006 werden de aandelen in vier gesplitst. Omwille van rapporteringdoeleinden werd deze splitsing retroactief toegepast en dit resulteert in volgende resultaten:

De nettowinst van de eerste negen maanden van het boekjaar 2007 bedroeg 14,9 miljoen euro, gelijk aan een winst per aandeel van 0,36 euro of 0,36 euro per aandeel na dilutie, in vergelijking met een nettowinst van 28,9 miljoen euro zijnde 0,70 euro per aandeel of 0,70 EUR per aandeel na dilutie gedurende de eerste negen maanden van 2006.
GECONSOLIDEERDE RESULTATENREKENING VAN HET DERDE KWARTAAL VAN HET BOEKJAAR

2007
OPBRENGSTEN
De totale opbrengsten voor het derde kwartaal van het boekjaar 2007 bedragen 80,4 miljoen euro, een stijging van 6,2% in vergelijking met de 75,7 miljoen euro die werd gerealiseerd in het derde kwartaal van 2006.

BRUTOWINST
Rekening houdend met een kostprijs van de verkochte goederen van 55,3 miljoen euro, bedroeg de brutowinst tijdens het derde kwartaal van 2007 25,0 miljoen euro. Dit in vergelijking met een brutowinst van 26,2 miljoen euro tijdens het derde kwartaal van 2006 De brutowinstmarge was 31,1% voor het derde kwartaal 2007 vergeleken met de brutowinstmarge van 34,6% die gerealiseerd werd tijdens het derde kwartaal van 2006.

BEDRIJFSKOSTEN
De bedrijfskosten van het derde kwartaal, inclusief afschrijvingen en waardeverminderingen, bedroegen 25,7 miljoen euro in vergelijking met 16,2 miljoen euro in het derde kwartaal van 2006.

BEDRIJFSRESULTAAT
Het bedrijfsresultaat bedroeg tijdens het derde kwartaal van 2007 -0,6 miljoen euro of -0,8% ten opzichte van de totale opbrengsten, in vergeljking met 9,9 miljoen euro of 13,1% ten opzichte van de totale opbrengsten gedurende de overeenkomstige periode in 2006.


---

EBITDA

De EBITDA gerealiseerd in het derde kwartaal van 2007 bedroeg 5,2 miljoen euro of 6,5% van de totale opbrengsten. Dit in vergelijking met 12,8 miljoen euro of 16,9% van de totale opbrengsten in de overeenkomstige periode in 2006.

FINANCIEEL RESULTAAT
Tijdens het derde kwartaal 2007 realiseerde Option een positief financieel resultaat van 278 duizend euro. De wisselkoerswinsten ten gevolge van een zwakkere dollar bedroegen 293 duizend euro en Option verkreeg 323 duizend euro interesten uit een risicovrije belegging van de beschikbare liquide middelen. Er werden voor 331 duizend euro betalingskortingen gegeven aan klanten wegens kontante betaling en de overige financiêle kosten bedroegen 7 duizend euro.

NETTO WINST
De nettowinst van het derde kwartaal van het boekjaar 2007 bedroeg 0,4 miljoen euro, gelijk aan een winst per aandeel van 0,01 euro of 0,01 euro per aandeel na dilutie, in vergelijking met een nettowinst van 7,9 miljoen euro zijnde 0,19 euro per aandeel of 0,19 euro per aandeel na dilutie gedurende het derde kwartaal van 2006.

GECONSOLIDEERDE BALANS
De liquide middelen namen toe van 36,1 miljoen euro per einde 2006 tot 37,4 miljoen euro op het einde van het derde kwartaal van 2007.

De handelsvorderingen stegen van 54,2 miljoen euro op het einde van 2006 tot 66,0 miljoen euro aan het einde van het derde kwartaal van 2007.

Tijdens de eerste drie kwartalen van 2007 stegen de voorraden van 40,6 miljoen euro naar 42,1 miljoen euro. De voorraad afgewerkte producten vertegenwoordigde 18,0% van de totale voorraad.

De vaste activa hadden op 30 september 2007 een netto boekwaarde van 52,9 miljoen euro wat een stijging betekent van 10,8 miljoen euro ten opzichte van de boekwaarde van vaste activa van 42,1 miljoen euro per einde boekjaar 2006. Tijdens het eerste drie kwartalen van 2007 werd 9,2 miljoen euro geïnvesteerd in materiële vaste activa en 12,9 miljoen euro in immateriële vaste activa, waarvan 12,2 miljoen euro in ontwikkelingsprojecten en 0,7 miljoen euro in bijkomende licenties en overige immateriële vaste activa.

Het totaal schulden op ten hoogste één jaar stegen van 53,1 miljoen euro per jaareinde 2006 tot 64,6 miljoen euro aan het einde van het derde kwartaal 2007. Deze toename is hoofdzakelijk toe te schrijven aan de combinatie van een afnemende belastingsverplichting (-2,0 miljoen euro) en toegenomen handels- en overige schulden (+13,5 miljoen euro).

Op het balanstotaal van 202,8 miljoen euro bedroeg het eigen vermogen 126,6 miljoen euro wat een solvabiliteit betekent van 62,4% aan het einde van het kwartaal.

Tijdens de eerste drie kwartalen van 2007 realiseerde de onderneming Kasstroom van 23,6 miljoen euro uit haar bedrijfsactiviteiten in vergelijking met 5,6 miljoen euro in de overeenkomstige periode in 2006.


---


- OPTION N.V. -

GECONSOLIDEERDE FINANCIËLE STATEN OPGESTELD IN OVEREENSTEMMING MET DE OPNAME

EN WAARDERINGMAATSTAVEN INTERNATIONAL FINANCIAL REPORTING STANDARDS (IFRSS)

GECONSOLIDEERDE RESULTATENREKENING
Cijfers over het period eindigend 30 september
Duizend euro (behalve cijfers met betrekking tot de September September 30 aandelen)) Q3/2007 Q3/2006 30, 2007 2006

Opbrengsten ................................................................. 80 367 75 696 231 577 216 511 Overige Opbrengsten..................................................... 254 Totale Opbrengsten...................................................... 80 367 75 696 231 577 216 511 Kostprijs verkochte goederen......................................... ( 55 342) (49 531) (155 725) (132 771) Brutowinst..................................................................... 25 025 26 165 75 852 83 740

Brutowinst/Totale opbrengsten %................................... 31,1% 34,6% 32,8% 38,7%

Onderzoek- en ontwikkelingskosten............................... (9 056) (4 622) (20 838) (13 682) Verkoop, marketing en royalty's kosten.......................... (12 526) (8 178) (26 602) (27 022) Algemene en administratiekosten .................................. (4 073) (3 432) (11 853) (8 015) Totale bedrijfskosten.................................................... (25 655) (16 232) (59 293) (48 719)

Bedrijfsresultaat (EBIT)................................................ (630) 9 933 16 559 25 021 EBIT/Totale opbrengsten % ........................................... (0,8)% 13,1% 7,2% 16,2%

Afschrijvingen en waardeverminderingen ...................... 5 854 2 889 13 103 8 214

EBITDA........................................................................... 5 224 12 822 29 662 43 235

EBITDA/Totale opbrengsten % ...................................... 6,5% 16,9% 12,8% 20,0%

Wisselkoerswinsten/(verliezen)...................................... 293 (389) 493 975 Intrestopbrengsten/(kosten) en overige financiële (15) (137) (17) (454) opbrengsten/(kosten)...................................................... Financieel resultaat...................................................... 278 (526) 476 521

Winst vóór belastingen................................................ (352) 9 407 17 035 35 542

Belastingen..................................................................... 800 (1 460) (2 121) (6 630)

Nettowinst ..................................................................... 448 7 947 14 914 28 912

Gewogen gemiddeld aantal gewone aandelen ............. 41 249 296 41 249 296 41 249 296 41 249 296 Verwaterd gewogen gemiddeld aantal aandelen .......... 41 249 296 41 249 296 41 249 296 41 249 296

Winst per aandeel vóór verwatering (euro).................... 0,01 0,19 0,36 0,70 Winst per aandeel na verwatering (euro)....................... 0,01 0,19 0,36 0,70


---


- OPTION N.V. -

GECONSOLIDEERDE FINANCIËLE STATEN OPGESTELD IN OVEREENSTEMMING MET DE OPNAME

EN WAARDERINGMAATSTAVEN INTERNATIONAL FINANCIAL REPORTING STANDARDS (IFRSS)

GECONSOLIDEERDE BALANS

Duizend EUR september 31 december Per 30, 2007 2006

ACTIVA
Vlottende active
Liquide middelen........................................................................................... 37 428 36 062 Handels-en overige vorderingen .................................................................. 66 001 54 201 Belastingsvorderingen.................................................................................. 209 110 Voorraden..................................................................................................... 42 112 40 572 145 750 130 945

Niet-vlottende active
Materiële vaste activa................................................................................... 19 515 12 099 Immateriële vaste activa............................................................................... 33 362 29 998 Uitgestelde belastingvorderingen................................................................. 3 996 3 303 Overige vorderingen..................................................................................... 139 144 57 012 45 544

Totaal activa................................................................................................ 202 762 176 489

PASSIVA (EIGEN EN VREEMD VERMOGEN)
Schulden op ten hoogste één jaar
Handels- en overige schulden...................................................................... 62 626 49 137 Te betalen belastingen................................................................................. 1 959 3 914 Lange termijn schulden die binnen één jaar vervallen................................. 19 74 64 604 53 125

Schulden op meer dan één jaar
Handels- en overige schulden...................................................................... 11 326 11 326 Schulden op meer dan één jaar ................................................................... 148 148 Uitgestelde belastingverplichtingen.............................................................. 125 256 11 599 11 730

Eigen vermogen
Geplaatst kapitaal......................................................................................... 6 116 6 116 Uitgiftepremies.............................................................................................. 43 865 43 865 Reserves....................................................................................................... 346 335 Overgedragen resultaat................................................................................ 76 232 61 318 Eigen vermogen.......................................................................................... 126 559 111 634

Totaal schulden en eigen vermogen ........................................................ 202 762 176 489


---


- OPTION N.V. -

GECONSOLIDEERDE FINANCIËLE STATEN OPGESTELD IN OVEREENSTEMMING MET DE OPNAME

EN WAARDERINGMAATSTAVEN INTERNATIONAL FINANCIAL REPORTING STANDARDS (IFRSS)

GECONSOLIDEERDE KASSTROOMOVERZICHT
30

Duizend EUR 30 september September Per 2007 2006

BEDRIJFSACTIVITEITEN
Nettowinst (A)................................................................................................... 14 914 28 912

Afschrijvingen en waardeverminderingen ......................................................... 11 992 8 214 (Terugnemingen)/waardeverminderingen van op vaste en vlottende activa..... 1 232 145 Bijzondere waardeverminderingen vaste activa................................................ 1 111 Niet-gerealiseerde wisselkoers verliezen/(winsten) .......................................... 952 (4) Interest opbrengsten.......................................................................................... (889) Interest kosten................................................................................................... 92 Verlies/(winst) op de verkoop van materiële vaste activa................................. 10 Belastingen........................................................................................................ 2 121 6 630 Totaal (B) .......................................................................................................... 16 621 14 985

Bedrijfskasstroom vóór wijzinging in bedrijfskapitaal (C)=(A)+(B)............ 31 535 43 897 Afname/( toename) van handels- en overige vorderingen................................ (15 944) (26 346) Afname/( toename) van voorraden.................................................................... (1 540) (13 430) Toename/( afname) van handels- en overige schulden.................................... 13 489 (1 764) Totaal der mutaties in activa en passiva (D)................................................. (3 995) (38 012)

Netto kastroom uitbedrijfsactiviteiten (E)=(C)+(D)....................................... 27 540 5 885 (Betaalde) interesten (F).................................................................................... (54) Ontvangen Interesten (G).................................................................................. 883 (Betaalde)/ontvangen belastingen (H)............................................................... (4 797) (307)

KASSTROOM UIT BEDRIJFSACTIVITEITEN (I)=(E)+(F)+(G)+(H)................ 23 572 5 578

INVESTERINGSACTIVITEITEN
Ontvansten uit de verkoop van materiële vaste activa...................................... (77) - Verwerving van materiële vaste activa.............................................................. (9 183) (2 649) Verwerving van immateriële vaste activa.......................................................... (700) (1 306) Uitgaven van productontwikkeling..................................................................... (12 168) (6 155) KASSTROOM UIT INVESTERINGSACTIVITEITEN (J)................................... (22 128) (10 110)

FINANCIERINGSACTIVITEITEN
Aflossingen van leningen................................................................................... (55) - Terugbetaling schulden financiële leasing ........................................................ - (286) KASSTROOM UIT FINANCIERINGSACTIVITEITEN (K) ................................ (55) (286)

Netto toename/(afname) van liquide middelen (I)+(J)+(K)........................... 1 389 (4 818)

Liquide middelen bij het begin van het boekjaar............................................... 36 062 49 288
---

Impact wisselkoersfluctuaties............................................................................ (23) - Liquide middelen op het einde van het boekjaar............................................... 44 37 428 470

Verschil............................................................................................................. 1 389 (4 818)

GECONSOLIDEERDE FINANCIËLE STATEN OPGESTELD IN OVEREENSTEMMING MET DE OPNAME

EN WAARDERINGMAATSTAVEN INTERNATIONAL FINANCIAL REPORTING STANDARDS (IFRSS)

WIJZIGINGEN IN HET EIGEN VERMOGEN

Duizend EUR Eigen vermogen Cijfers negen maanden Op Totaal eindigend 30 september Valuta- Geplaatst Uitgifte- aandelen Overgedrage eigen 2006 koersverschille kapitaal premies gebaseerde resultaat vermogen
---
betalingen

Op 31 december 2005...... 6 116 43 865 360 (3) 26 002 76 340

Nettowinst.......................... - - - - 28 912 28 912 Netto
valutakoersverschillen....... - - - (27) - (27)

Op 30 september
2006................................... 6 116 43 865 360 (30) 54 914 105 225

Duizend EUR Eigen vermogen Cijfers negen maanden
eindigend 30 september Op aandelen Valuta- Totaal Geplaatst Uitgifte- Overgedrage 2007 gebaseerde koersverschille eigen kapitaal premies resultaat betalingen n vermogen

Op 31 december 2006...... 6 116 43 865 360 (25) 61 318 111 634

Netto winst......................... - - - - 14 914 14 914

Netto
valutakoersverschillen....... - - - 11 11
---

Op 30 september 2007..... 6 116 43 865 360 (14) 76 232 126 559


10

Dit persbericht bevat toekomstgerichte informatie die risico's en onzekerheden inhoudt, met inbegrip van verklaringen omtrent de plannen, doelstellingen, verwachtingen en intenties van de onderneming. Dergelijke verklaringen omvatten, zonder beperking, discussies betreffende de strategische richting van de onderneming en nieuwe productintroducties en - ontwikkelingen. De lezers worden gewaarschuwd dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen bekende en onbekende risico's en onzekerheden inhouden die er kunnen voor zorgen dat de huidige resultaten materieel verschillen van de resultaten die werden uiteengezet in de toekomstgerichte verklaringen. De risico's en onzekerheden omvatten, zonder beperking, de vroege fase van de markt voor connectiviteit en geïntegreerde draadloze producten en oplossingen voor draagbare en handheld computers en gsm's, het beheer van de groei, het vermogen van de onderneming om nieuwe producten, een snelle technologische verandering en concurrentie te ontwikkelingen en succesvol te commercialiseren. Een aantal van deze risicofactoren werden benadrukt in het Verslag van de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering betreffende de Enkelvoudige en Geconsolideerde Jaarrekening van Option NV dat terug te vinden is in het jaarverslag 2006 op de pagina's 54-55. De toekomstgerichte verklaringen die hierin zijn vervat, zijn alleen geldig vanaf de datum van dit persbericht. De onderneming ontkent uitdrukkelijk elke verplichting om publiek aanpassingen of herzieningen te doen aan een dergelijke verklaring om elke verandering in de verwachtingen van de onderneming of elke verandering van gebeurtenissen, voorwaarden of omstandigheden waarop een dergelijke verklaring is gebaseerd weer te geven.

Voor meer informatie gelieve te contacteren:
Jan Callewaert, Afgevaardigd Bestuurder
Guy Schroyen, Interim Financial Manager
Gaston Geenslaan 14
B-3001 Leuven, België
TEL: ·+32 (0) 16/31-74-11
FAX: +32 (0) 16/31-74-90
E-mail: investor@option.com

Over Option www.option.com ­ (EURONEXT Brussel OPTI, OTC: OPNVY) Option is dé vernieuwer op het gebied van draadloze communicatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van draadloze verbindingstools met 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE, en WLAN technologie. Option heeft een stevige reputatie opgebouwd met de creatie van verbluffende, nieuwe producten die de prestaties en mogelijkheden van draadloze communicatie ingrijpend verbeteren. De maatschappelijke zetel van Option is gevestigd in Leuven, België. Het bedrijf heeft R&D in Leuven, België, Duitsland (Düsseldorf en Adelsried), Zweden (Stockholm), en een vestiging met ISO 9002 certificaat voor productie, engineering en logistiek in Ierland (Cork). Option heeft ook kantoren in Europa, VS, Azië, Japan en Australië. Surf naar www.option.com voor meer informatie.


---


---- --