PERSBERICHT Parijs, 25 oktober 2007

REXEL: VOORGENOMEN BOD IN CONTANTEN OP ALLE
UITSTAANDE AANDELEN HAGEMEYER

Overeenstemming met Sonepar over verkoop bepaalde activiteiten

Rexel kondigt aan dat zij voornemens is een bod te doen op alle uitstaande gewone aandelen in Hagemeyer, inclusief aandelen die zijn uitgegeven in het kader van de uitstaande converteerbare
obligaties en bestaande aandelenplannen voor werknemers. Rexel heeft Hagemeyer geïnformeerd omtrent haar voornemen en heeft Hagemeyer uitgenodigd voor een ontmoeting om het voorstel te bespreken en zodoende een aanbeveling te verkrijgen van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Hagemeyer.

Ter bevordering van een gerechtvaardigde koersvorming van de door Rexel en Hagemeyer uitgegeven effecten kondigt Rexel aan dat haar voorstel een bod in contanten betreft van 4,60 per aandeel. Het voorgenomen bod waardeert Hagemeyer s eigen vermogen (equity) op 3,0 miljard (op volledig verwaterde basis). De Raad van Commissarissen van Rexel heeft unaniem ingestemd met het voorgenomen bod.

Het voorgenomen bod vertegenwoordigt een premie van 47% ten opzichte van de gemiddelde aandelenkoers van Hagemeyer gedurende een periode van een maand voorafgaand aan 9
oktober 2007, de dag waarop Sonepar haar voorgenomen bod van 4,25 per aandeel Hagemeyer aankondigde.

Rexel heeft met Sonepar separaat een overeenkomst gesloten om, volgend op een succesvolle afronding van het voorgenomen bod, Hagemeyer s activiteiten in Amerika en de regio Azië- Pacific te verkopen aan Sonepar, evenals bepaalde Europese activiteiten van Hagemeyer.

Rexel zou hierdoor Hagemeyer s Professional Products & Services (PPS) activiteiten in de Baltische staten, België, Tsjechië, Finland, Duitsland, Ierland, Nederland, Noorwegen, Polen, Rusland, Slowakije, Spanje en het Verenigd Koninkrijk verkrijgen, alsmede Hagemeyer s ACE activiteiten. Dit zal naar schatting leiden tot een toename van Rexel s omzet van ongeveer 3,6 miljard, op een pro forma basis berekend over 2006.

De prijs voor de overdracht van de activiteiten door Rexel aan Sonepar zal worden berekend op dezelfde basis als de prijs die zal worden betaald om de aandelen in Hagemeyer te verkrijgen.

PAGE 1

De voorgenomen transactie zou leiden tot:


· Versterking van Rexel s positie als wereldwijde leider in de distributie van elektronische producten met pro forma omzetcijfers over 2006 van meer dan 14 miljard.
· Transformatie van Rexel s omvang en aanwezigheid in Europa. Na de transactie zal Europa meer dan 50% van Rexel s wereldwijde omzet vertegenwoordigen.
· Behoud van een gezonde balans voor Rexel, rekening houdend met de verwachte
opbrengst uit de verkoop van activiteiten.

Rexel heeft de financiering met betrekking tot het voorgenomen bod zeker gesteld door middel van schuldfinanciering.

Jean-Charles Pauze, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Rexel, verklaarde: De voorgenomen transactie zou een grote stap voorwaarts betekenen in de sector die Rexel s wereldwijde positie zou versterken. We zijn van oordeel dat de waardering de kwaliteit van het management, de medewerkers en de activiteiten van Hagemeyer alsmede de gecombineerde potentie voor verdere groei en winstgevendheid tot uitdrukking brengt.

Rexel s voorgenomen bod zal onderhevig zijn aan voorwaarden die gebruikelijk zijn voor een transactie van deze aard, van welke voorwaarden Rexel afstand zal kunnen doen, inclusief de voorwaarde dat (i) de benodigde (mededingingsrechtelijke) goedkeuringen voor beide partijen zijn verkregen en (ii) zich geen materieel nadelige wijzigingen hebben voorgedaan.

Indien het voorgenomen bod wordt uitgebracht zal Sonepar haar aandeelhoudersbelang van 10,49% in Hagemeyer aanmelden onder dezelfde voorwaarden en bepalingen die van toepassing zijn op alle aandeelhouders.

Dit is een openbare mededeling ingevolge artikel 9b lid 2 sub b van het Besluit toezicht effectenverkeer 1995. Deze mededeling vormt geen aanbod, contract of overeenkomst, en evenmin ontstaan uit deze mededeling anderszins enige verplichtingen voor Rexel.

DISCLAIMER

Dit persbericht bevat geen aanbod tot verkoop of een uitnodiging tot het doen van een aanbod tot aankoop van enige effecten, en evenmin zal er sprake zijn van enige verkoop van effecten, in enige jurisdictie waar zo'n aanbod, uitnodiging of verkoop onwettig zou zijn zonder voorafgaande registratie of kwalificatie in overeenstemming met het geldend effectenrecht in zo'n jurisdictie. In het bijzonder is dit persbericht niet bestemd, geheel of ten dele, voor openbaarmaking of verspreiding in of vanuit de Verenigde Staten van Amerika, Canada, Australië en Japan.

Dit persbericht bevat bepaalde toekomstgerichte mededelingen ("forward-looking statements"). Zulke mededelingen zijn gebaseerd op huidige verwachtingen van Rexel en zijn naar hun aard
onderworpen aan onzekerheden, veranderingen en omstandigheden. Toekomstgerichte mededelingen omvatten mededelingen waarin woorden voorkomen waaronder zoals, maar niet beperkt tot, "voornemen", "verwachten", "anticiperen", "ten doel stellen", "schatten" of bewoordingen van gelijke strekking. "


____________________________________
Dit persbericht verschijnt eveneens in het Engels en in het Frans. Dit is geen letterlijke vertaling van het Engelstalige persbericht. Bij verschillen prevaleert de Engelse versie.

PAGE 2

CONTACTS:

FINACIEEL ANALISTEN/INVESTEERDERS PERS

Rexel Rexel Frédéric de Castro Pénélope Linage ( +33 1 42 85 76 12 ( +33 1 42 85 76 28 @ : fdecastro@rexel.com @ : plinage@rexel.com

Brunswick Thomas Kamm ( +33 1 53 96 83 92 @ : tkamm@brunswickgroup.com

Citigate First Financial Wouter van de Putte ( +31 20 575 4080 @: wouter.vandeputte@citigateff.nl

Over Rexel
Rexel, een wereldwijd toonaangevende distributeur van elektronische producten en materialen begeeft zich
op drie markten: industrieel, commercieel en residentieel. De groep is gevestigd in 29 landen met een netwerk van 1.945 vestigingen en heeft 25.400 medewerkers. In 2006 realiseerde Rexel een omzet van EUR 10,7 miljard op een proforma basis. De meerderheids aandeelhouder is een investeerdersgroep onder leiding van Clayton, Dubilier & Rice, Eurazeo en Merrill Lynch Global Private Equity.

Rexel heeft een notering aan Eurolist van Euronext Parijs (compartment A, ticker RXL, ISIN code FR0010451203).

Voor verdere informatie kunt u terecht op de corporate website van Rexel: www.rexel.com

PAGE 3


---- --