Gemeente Achtkarspelen


PERSBERICHT

2007/WK063
Buitenpost, 25 oktober 2007

Expositie keramiekwerkplaats Daeldersplak in gemeentehuis

Van 25 oktober tot en met 18 december 2007 is in de hal van het gemeentehuis in Buitenpost werk te bezichtigen van deelnemers van de keramiekwerkplaats Daeldersplak uit Drogeham. De expositie, getiteld 'Daeldersplak útfanhûs', bestaat uit keramisch werk en schilderijen.

Heinze van Dijken, Menno Noorderwerf, Evelyn Kennedy, Hannie de Haan, Ellen Rauws, Wierd Bakker, Hein van den Eijnden en Alex Rosema maken keramisch werk en schilderijen bij Daeldersplak in Drogeham. De kunstenaars gebruiken diverse technieken en laten verschillende thema's zien, zoals mensen, dieren, teksten, vriendschap en liefde. Daeldersplak is een kleinschalige keramiekwerkplaats voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Uitgangspunt bij het werk is dat het eigene van iedere deelnemer wordt ondersteund en versterkt, en dat er doorlopend stimulans is voor persoonlijke, creatieve ontwikkeling.

De expositie is te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis in Buitenpost (Stationsstraat 18) in Buitenpost. Openingstijden: maandag en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur, dinsdag en woensdag van 9.00 tot 16.00 uur en donderdag van 9.00 tot 20.00 uur.

///////////////////////////////////