Gemeente Achtkarspelen


PERSUITNODIGING

2007/WK062
Buitenpost, 25 oktober 2007

Wethouder Sjon Stellinga reikt mooie prijzen uit aan winnaars Prijsuitreiking enquête 'Laat je horen' in Achtkarspelen

Vanmiddag om 16.00 uur reikt wethouder Sjon Stellinga van de gemeente Achtkarspelen diverse prijzen uit aan de winnaars van de NOFA-enquête 'Laat je horen'. De dertien jongeren uit Achtkarspelen krijgen mooi prijzen als een Apple iPod nano, een Playstation Portable en VVV Irischeques uitgereikt.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Meer informatie

Jongeren laten zich horen in Noordoost Fryslân

De jongeren laten zich horen in Noordoost Fryslân en dat is een goede zaak! Door een deelname van 2939 aan de enquête "Laat je horen" geeft de jeugd een duidelijk signaal af dat ze willen dat er niet alleen "over" hen, maar zeker ook "met" hen gepraat moet worden. Er zijn in totaal 6.934 brieven verstuurd aan de jeugd van 12 tot 18 jaar. De respons is ruim 42%. De resultaten van de enquête worden eind dit jaar verwacht.

Doel

De gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. willen Noordoost Fryslân (nog) leuker, beter en veiliger maken voor de jeugd. Om dit te kunnen realiseren is met provincie Fryslân afgesproken om in NOFA-verband te werken aan het project Jeugd. De provincie levert ook een financiële bijdrage in de dekking van de kosten.

Jeugd doet mee

De enquête is de eerste stap om aan de slag te gaan met het thema "Veilig opgroeien in Noordoost Fryslân". De mening van de jeugd is hierbij erg belangrijk. De NOFA gemeenten zijn dan ook erg blij dat er een relatief grote deelname aan de enquête is. Zij zien het als signaal van de jeugd dat ze mee willen praten en denken.

De reacties worden geanalyseerd door Partoer CMO te Leeuwarden. Naar verwachting worden de resultaten uiterlijk in december 2007 gepresenteerd.

///////////////////////////////////




Gemeente Achtkarspelen