Ingezonden persbericht


Brocade introduceert innovatieve architectuur voor datacenter-networking

Nieuwe Brocade Data Center Fabric (DCF) vergroot efficiëntie, verlaagt kosten en minimaliseert storingen en risico's

Eindhoven, 25 oktober 2007 - Brocade Communications (Nasdaq: BRCD), toonaangevend leverancier van netwerkstorageoplossingen voor het verbinden, delen en beheren van bedrijfsinformatie, introduceert de Data Center Fabric-architectuur (DCF). Hiermee komt het bedrijf tegemoet aan klanten die de efficiëntie, betrouwbaarheid en flexibiliteit van hun datacenters willen vergroten.

Deze introductie onderstreept de strategie van Brocade om te voldoen aan klantbehoeften in de continu veranderende datacentermarkt. Tachtig procent van de wereldwijde Storage Area Networks (SAN's) is gebaseerd op Brocade-producten. Als marktleider heeft het bedrijf een brede expertise in de ondersteuning van de grootste bedrijven ter wereld bij hun databeheer. Brocade benut deze expertise en nieuwe technologie om datacenterprestaties te maximaliseren en de flexibiliteit, betrouwbaarheid en efficiëntie te vergroten. Zonder dat bedrijven hiervoor verstorende veranderingen moeten doorvoeren.

"CIO's en datacentermanagers staan voor de uitdaging om meer te doen met minder. Met Brocade DCF kunnen ze die uitdaging aangaan", zegt Michael Klayko, CEO van Brocade. "Klanten verklaarden dat het terugdringen van kosten en beheer van groeiende datavolumes, en het vergroten van de snelheid en flexibiliteit hoog op de agenda staan. Brocade DCF biedt de mogelijkheid om die doelstellingen te realiseren. Tegelijkertijd kunnen klanten het uiterste halen uit hun bestaande IT- en operationele resources en storingen minimaliseren."

De Brocade DCF-architectuur vereenvoudigt datacenterconnectiviteit en verlaagt kosten met een combinatie van storage-networking en server-to-server-clustering in één enkele, convergente datacenterinfrastructuur. Daarnaast is de architectuur aan te passen aan de dynamiek van virtuele servers en storage, terwijl de omgeving stijgende applicatie-workloads en de groei van bedrijfsdata ondersteunt.

Brocade kondigt op zijn jaarlijkse eindgebruikersconferentie in Las Vegas (VS) ook een road-map van nieuwe producten en technologieën aan. Deze road-map helpt het bedrijf bij het leveren van de voordelen van deze nieuwe architectuurstrategie. In de komende zes maanden introduceert Brocade een aantal nieuwe oplossingen en technologieën. Daarnaast verwacht het bedrijf samenwerkingsovereenkomsten voor de ondersteuning van Brocade DCF te sluiten.

Belangrijkste functionaliteit en voordelen van Brocade DCF Datacenterklanten kunnen met de Brocade DCF-architectuur prestaties verbeteren en kosten en risico's beter beheersen. DCF biedt verregaande voordelen ten opzichte van andere oplossingen.
* Applicatiegedreven architectuur. Dat wil zeggen dat Brocade DCF zich aanpast aan veranderende behoeften voor wat betreft applicatie- en databeheer. Daarnaast biedt het systeem een veilige, betrouwbare en krachtige infrastructuur. Hiermee kunnen bedrijven ervan op aan dat hun belangrijke applicaties beschikken over de resources die nodig zijn voor de toegang tot en bescherming van data.
* Brocade DCF gebruikt de gedistribueerde intelligentie van datacenters. Het raamwerk haalt het uiterste uit bestaande datacenterapplicaties, -servers-, -netwerken en -storage. Dit resulteert in een maximale functionaliteit, flexibiliteit en keuzevrijheid. Concurrerende strategieën vereisen migratie of richten zich op enkele componenten, wat negatieve gevolgen heeft voor de keuzevrijheid en flexibiliteit.
* Gebaseerd op beleid. Brocade DCF maakt het mogelijk om belangrijke datacenterdiensten - zoals databeveiliging, encryptie, back-up en replicatie - op basis van het bedrijfsbeleid automatisch beschikbaar te stellen. Daarnaast zorgt Brocade DCF ervoor dat deze diensten de infrastructuur niet verstoren als ze niet in gebruik zijn.
* Brocade DCF vereenvoudigt en optimaliseert nieuwe technologieën, zoals servervirtualisatie. Deze technologie kan de datacenterefficiëntie sterk vergroten, maar ook extra complexiteit met zich meebrengen. De meeste virtuele servers zijn verbonden met netwerkstorage en Brocade kan op basis van zijn ervaring een belangrijke bijdrage leveren aan de optimalisatie en automatisering van deze verbindingen. Klanten profiteren hiermee van eenvoudiger omgevingen en activiteiten.
* Investeringsbescherming. Met Brocade DCF halen gebruikers het uiterste uit hun bestaande IT-resources, waaronder servers, storage en SAN's. Deze worden opgenomen in de grotere datacenter-fabric. Zo maximaliseert het Brocade-raamwerk kostenbesparingen, terwijl verstoringen en risico's worden geminimaliseerd.
* Maximale keuzevrijheid. Brocade DCF biedt de klant keuzevrijheid doordat Brocade samen met storage-, server- en systeempartners zorgt voor uitwisselbaarheid. Klanten profiteren dan ook van een krachtige aanpak voor servers, storage, protocollen, virtualisatietechnologie en beheertools.

Nieuwe producten en technologieën die het uiterste halen uit Brocade DCF Brocade lanceert de komende zes maanden een brede reeks producten en technologieën die Brocade DCF ondersteunen.
* De Brocade 48000, de best presterende SAN-director op de markt, is voor wat betreft prestaties en interoperabiliteit nog verder verbeterd. Zo biedt de director nu een Fibre Channel-snelheid van 8 Gbit/sec. De Brocade 48000 werkt nu bovendien naadloos samen met bestaande McDATA-directors.
* Brocade lanceert binnenkort een nieuwe categorie van switching-oplossingen voor datacenters: de Brocade DCX Backbone. Hiermee komt het bedrijf tegemoet aan de stijgende behoefte aan grootschalige servervirtualisatie, resource-intensieve servicelevering, flexibele networking en netwerkprotocollen met hoge prestaties, waaronder Fibre Channel, FCoE, DCE en iSCSI. De Brocade DCX Backbone vormt het fundament van de Brocade DCF-architectuur en zorgt voor naadloze interoperabiliteit tussen servers, storage en netwerkprotocollen. Brocade verwacht dat de DCX Backbone in de eerste helft van het fiscale jaar 2008 op de markt komt. Brocade DCX vormt een aanvulling op en werkt samen met bestaande Brocade-directors, waaronder de Brocade M6140, Brocade MI10k en de Brocade 48000.
* Tevens onthulde Brocade plannen voor serverconnectiviteitsproducten om servers te verbinden met de Brocade DCF. Dit resulteert in vereenvoudigd beheer van virtuele omgevingen. Deze producten zijn een uitvloeisel van de evolutie van Host Bus Adapters (HBA's), die hogere prestaties en beveiliging bieden voor Intelligent Server Adapters (ISA's).
* In de komende maanden maakt Brocade meer bekend over de samenwerkingsverbanden die zijn gesloten op het gebied van beveiliging en encryptie in Brocade DCF.
* Brocade heeft plannen om zijn File Area Network-oplossingen (FAN) verder te verbeteren, onder andere met meer geautomatiseerde, beleidsgebaseerde oplossingen voor bestandsbeheer. Deze verbeteringen worden waarschijnlijk in de eerste helft van 2008 aangekondigd.
* Brocade is voornemens om geavanceerde beheersoftware te introduceren voor de ondersteuning van vereenvoudigde beheertools voor de datacenter-fabric.

Voor meer informatie over de Brocade DCF-architectuur: www.brocade.com/dcf

###

Over Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade is toonaangevend leverancier van netwerkstorageoplossingen voor het verbinden, delen en beheren van bedrijfsinformatie. Met Brocade-producten zijn organisaties beter in staat hun IT-infrastructuur te optimaliseren en een compliant databeheer te voeren. Meer informatie is te vinden op www.brocade.com of op te vragen via info@brocade.com.