Ingezonden persbericht


LANDesk ontvangt Dell OpenManage-certificering

LANDesk Server Manager gecertificeerd voor Dell PowerEdge hardware-patching

Eindhoven, 25 oktober 2007 - LANDesk Software, leverancier van oplossingen voor IT-servicemanagement, heeft van Dell een patch manangement-certificering ontvangen voor LANDesk Server Manager®. De certificering is onderdeel van het Dell OpenManage Certified Partner Program. LANDesk is een van de eerste leveranciers die de testprocedures van Dell succesvol heeft doorlopen en is gecertificeerd voor Dell PowerEdge hardware-patching. De certificering van LANDesk Server Manager bevestigt de mogelijkheden van het product voor betrouwbaar beheer van Dell PowerEdge-servers in een bedrijfsomgeving.

Het Dell OpenManage-certificeringsprogramma is opgezet om bedrijven te ondersteunen bij hun keuze van betrouwbare oplossingen voor vereenvoudiging van het beheer van hun Dell IT-omgeving. LANDesk heeft in het Dell Partner Certification Program bewezen in staat te zijn om de Dell OpenManage-technologie te integreren in LANDesk Service Manager. Het bedrijf voldeed tevens aan de strenge certificeringseisen van Dell. De LANDesk-oplossing ondersteunt bedrijven bij de optimalisatie van servicebeschikbaarheid binnen de gehele organisatie: van desktop tot en met datacenter. Tegelijkertijd minimaliseert LANDesk Service Manager beheerinspanningen en -kosten. Dell heeft de gecertificeerde LANDesk Server Manager-oplossing opgenomen in zijn productaanbod.

"We zijn tevreden dat we een van de eerste aanbieders zijn, die het complete certificeringstraject voor patch management van Dell succesvol hebben afgerond", zegt Steve Daly, General Manager van LANDesk. "LANDesk heeft samen met Dell gewerkt aan de integratie van LANDesk Server Manager met Dell OpenManage. Dankzij de certificering kunnen gezamenlijke klanten profiteren van onze geïntegreerde oplossing voor Dell OpenManage."

De geïntegreerde software moest voor certificering aan de volgende kwalificaties voldoen: de software moet inventarisatiegegevens kunnen verzamelen, kwetsbaarheden voor Dell-hardware-updates kunnen ontdekken en updatepakketten inzetten voor de zesde tot en met de negende generatie van Dell PowerEdge-servers. Ook is het een voorwaarde dat de geïntegreerde LANDesk-oplossing draait op verschillende enterprise server operating systems.

Voorbeelden van de integratie zijn de mogelijkheid om LANDesk Server Manager uit te breiden met een toolkit voor Dell hardware patches met één interface voor het updaten van niet alleen de systeem- en applicatiesoftware, maar ook hardware voor Dell PowerEdge, inclusief drivers, firmware en BIOS. Tevens biedt LANDesk Server Manager in combinatie met Dell OpenManage systeembeheerders de mogelijkheid om DRAC-sessies eenvoudig te kunnen beheren. Ten slotte biedt de oplossing een webconsole voor toegang tot de serverbeheeropties in Dell OpenManage, waaronder de Dell service tags en Dell OpenManage-versies voor de PowerEdge-servers.

De systeembeheeroplossingen van LANDesk bieden ook toegang tot andere systeembeheeropties, zoals prestatiemonitoring, asset management, kwetsbaarheidsscan, licentiemonitoring, OS-provisioning en centraal configuratiebeheer.

Prijs en beschikbaarheid
De geïntegreerde LANDesk Server Manager- en Dell OpenManage-oplossing is verkrijgbaar via Dell Software & Peripherals (S&P) en via LANDesk Expert Solutions Providers. Meer informatie en prijzen zijn te verkrijgen bij Dell S&P-vertegenwoordigers en LANDesk Expert Solutions Providers.

###

Over Dell
DELL luistert naar klanten en levert innovatieve technologie en services die klanten optimale waarde bieden. Dankzij het direct business model is Dell een toonaangevende IT-leverancier van hardware en services. Het bedrijf staat op nummer 34 van de Fortune®500. Meer informatie over Dell en zijn producten en diensten is te vinden op www.dell.nl. U kunt direct met Dell communiceren via verschillende online kanalen op www.dell.com/conversations. Via de site www.dell.com/RSS kunt u rechtstreeks nieuws van Dell ontvangen.

Over LANDesk Software
LANDesk Software, onderdeel van Avocent, is leverancier van configuratie- en beveiligingsbeheeroplossingen voor desktops, servers en mobiele apparatuur. Het bedrijf helpt duizenden organisaties bij de eenvoudige inzet en het gebruik van end-to-end beheeroplossingen. LANDesk Software heeft zijn hoofdkantoor in Salt Lake City in Utah (Verenigde Staten) en vestigingen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.