Cultura en het Holland Dance Festival vieren de dans


Donderdag 25 oktober 20.30 uur

HILVERSUM, 20071023 -- De elfde editie van het Holland Dance Festival is een goede aanleiding voor Cultura om op donderdag 25 oktober de spot op choreograaf Jirí Kylián te zetten. Om 20.30 uur het Cultura Journaal, waarin Hadassah de Boer praat met de directeur van het Holland Dance Festival: Samuel Würsten. Ook te gast is choreografe Regina van Berkel.

De rest van de avond is gevuld met een prachtig portret van Jirí Kylián en verschillende van zijn choreografieën. Te beginnen met Sinfonietta, welke zijn internationale doorbraak betekende. Daarna kijk je naar de `droom van een choreografie' Bella Figura, die overigens sinds deze maand weer te zien is in diverse theaters.

De avond wordt afgesloten met de zwart-wit film Car Men: vier dansers in een koolmijn waar Kylián ter plekke de choreografie maakte. Onlangs ontving deze film haar vierde prijs: de Prix Italia in de categorie Performing Arts.

Programma 25 oktober
20.30 Cultura Journaal met Samuel Würsten
20.40 Jirí Kylián - choreograaf
21.57 Sinfonietta
22.20 Bella Figura
22.55 Car Men

Cultura is het non stop themakanaal voor kunst en cultuur van de Publieke Omroep, te bekijken op digitale televisie en op internet. 24 uur per dag, 7 dagen per week recente en oudere programma's over muziek, boeken, films en podiumkunsten, met documentaires, talkshows en andere schatten uit het omroeparchief. Iedere donderdag staat in het teken van kunst, theater en dans, te beginnen met het Cultura Journaal om 20.30 uur. De programmering staat altijd in één lijn met actuele gebeurtenissen.

www.cultura.nl
directe link: cultura.nps.nl/page/programmadetail/161826





Cultura