Vierde en laatste deel in olaf-reeks verschenen


(voor)leesboek voor mensen met een verstandelijke handicap

NIJMEGEN, 20071025 -- Op 24 oktober verscheen bij Uitgeverij De Stiel in Nijmegen het vierde en laatste deel van de Olaf-reeks door Annet Hogenhout, getiteld Olaf en Jaap. De Olafboeken zijn(voor-)leesboeken voor (jong-)volwassenen met een verstandelijke handicap. Olaf en Jaap is een ontroerend verhaal over rouwverwerking, verdriet en troost. Olaf deelt zijn leven met de bewoners van een woongroep, onder wie Jaap. Als Jaap onverwacht dood gaat, is dat een ingrijpende ervaring.

Annet Hogenhout schreef haar Olafboeken in nauwe samenwerking met een leesclub in Son bij Eindhoven. Pratend en vertellend ontstonden de verhalen die recht uit het hart van de doelgroep kwamen en die op papier werden gezet op een wijze die volwassen verstandelijk gehandicapten aanspreekt.
Annet Hogenhout doseert ernst en humor op een ontroerende manier. Haar rijke fantasie, haar pedagogische achtergrond en haar psychologisch inzicht staan borg voor aansprekende, verantwoorde en literair serieus te nemen verhalen.

Olaf en Jaap is alleen verkrijgbaar bij Uitgeverij de Stiel, een non-profituitgeverij te Nijmegen met een groot assortiment proza en poëzie voor, door en over mensen met een verstandelijke handicap.

Olaf en Jaap, 30 pagina's, ¤ 8,50
Uitgeverij De Stiel
Postbus 1381
6501 BJ NIJMEGEN

telefoon [024] 322 75 05
email uitgeverij@de-stiel.demon.nl

voor het gehele fonds van De Stiel: www.de-stiel.demon.nl





Uitgeverij De Stiel