Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

PvdA-Jongeren organiseren debat over Gezondheidszorg en Multiculturaliteit

Donderdag 25 oktober om 20.00 uur zal er een debat plaatsvinden over Multiculturaliteit en Gezondheidszorg, op initiatief van de Jonge Socialisten in de PvdA.

Eelke van der Veen, Ineke Mulder, Janneke Schermers en Edith Schippers zullen gastsprekers. Marjo van Dijken en Marianne Besselink zullen ook aanwezig zijn. Tjeerd van Dekken zal dagvoorzitter zijn.

De sprekers zullen eerst een korte inleiding geven, waarin hun visie duidelijk wordt. Vervolgens gaan we in op de vraagstukken. Het eerste vraagstuk zal zijn; wat is de oorzaak van de hogere babysterfte onder allochtonen, wat is daaraan gedaan en welke oplossingen zijn er nog?

Het tweede vraagstuk zal zijn de ziekten waar allochtonen duidelijk meer aan lijden dan autochtonen, onder andere diabetes. Hoe gaat de politiek om met medische kwesties en hoe doen zorgverzekeraars dit?

Het derde vraagstuk zal gericht zijn op de toekomst, welke ziekten moeten de komende jaren aandacht krijgen? Is voorlichting de oplossing? Tenslotte zullen we aanbevelingen doen.
Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur in het Heerenhuis, aan de Spilsluizen 9 te Groningen.