Ministerie van Economische Zaken


Heemskerk: `Scholieren naar de haven'


25-10-2007 | nieuwsbericht | onderwerp: Onderwijs en ondernemerschap, Staatssecretaris

Scholieren moeten naar de haven. En de haven moet naar scholieren. `Want veel mensen hebben geen idee wat voor boeiend bedrijf de haven tegenwoordig is,' aldus staatssecretaris Heemskerk.

Hij sprak woensdag 24 oktober 2007 op een bijeenkomst in Amsterdam over beroepsonderwijs en haven. `Om jongeren te interesseren voor werk in de haven zijn inspanningen van zowel havenwerkgevers als overheid en onderwijsinstellingen nodig,' aldus de staatssecretaris.

`Werken in de haven is veelzijdig en dynamisch en niet langer alleen sjouwen,' wist Heemskerk. Hij prees de stap om in Amsterdam te komen tot een College voor Transport en Logistiek waarin alle partijen samenwerken. Volgens de staatssecretaris is goed gekwalificeerde arbeidskracht van groot belang voor de concurrentiekracht van de Amsterdamse haven.

Ook wees hij de initiatiefnemers op de regeling beroepsonderwijs in bedrijf van het ministerie van Economische Zaken. Deze regeling kan volgens Heemskerk bij onderwijsinitiatieven een belangrijke steun in de rug kan zijn.

Tijdens de bijeenkomst stond hij ook uitgebreid stil bij het belang van de Amsterdamse haven voor de Nederlandse economie. In en rond het Amsterdamse havengebied zijn ongeveer 2000 nationale en internationale ondernemingen gevestigd. `Het is een ontmoetingsplek voor high-techbedrijven en goed opgeleide technici,' aldus de staatssecretaris.

Meer informatie

* Bijeenkomst werkgelegenheid haven Amsterdam

25-10-2007 | nieuwsbericht | onderwerp: Toespraak staatssecretaris Heemskerk, Onderwijs en ondernemerschap
Speech van de staatssecretaris van Economische Zaken, drs. Frank Heemskerk, t.g.v. bijeenkomst werkgelegenheid Haven Amsterdam, 24 oktober 2007.