Ingezonden persbericht

Amersfoort, 25 oktober 2007

Minister Verburg reikte op woensdag 17 oktober in Amersfoort de prijs uit voor de groenste stad van Nederland.

Het was één grote groene lofzang. Groen is natuurbeleving, groen is kwaliteit van wonen, groen is goed voor de gezondheid, groen kost geen geld maar levert de economie juist geld op. Kortom groen is een must.
"Iedere burger moet binnen 10 minuten fietsen in het groen kunnen komen. Veel kinderen zijn te dik.

De jeugd moet naar buiten naar het bos, ravotten en kikkers vangen. Investeer in scharrelkinderen dan
voorkom je hangjogeren, betrek de jongeren bij het onderhoud van het groen." aldus minister Verburg.
"Het aanwijzen van bouwlocaties is niet meer vanzelfsprekend. Zet geen streep in het landschap. Rood moet groen juist gaan helpen."
volgens wooncooperatie de Alliantie.

Het onbebouwde beekdal komt er ,.. tenminste als we de uitspraken van minister Verburg en directeur Schuyt van de Alliantie mogen geloven. Ook burgemeester van Vliet glundert bij deze uitspraken.

Onze mooie oude binnenstad heeft zeer weinig groen. Dikke rapporten schrijven we over groen in en om de stad en we hebben goede intenties over uitloopgebieden.
Binnenkort komt het gehele beekdal, onverkaveld en onbebouwd in handen van de gemeente. Dit is de enige, laatste, onomkeerbare en historische kans om een stadspark te maken voor de inwoners en bezoekers van de binnenstad.
Het Heiligenbergerbeekdal ligt te wachten op deze schone taak. Financeeel is het haalbaar. Bovendien is het economisch ook zeer verstandig.

Als er één voorbeeld aan alle aspecten, genoemd door minister Verburg, voldoet, is wel dit initiatief. Als groenste stad van Europa zou Amersfoort een voortrekkersrol kunnen spelen door deze groene kans voor het welzijn van haar inwoners met beide handen aan te grijpen. Het is een weldaad voor de stad om met deze ecologische verbindingszone, een uitloopgebied te maken. Uit de middeleeuwse stad zo de Utrechtse Heuvelrug op. Langs Den Beek naar Den Treek.
Niemand hoeft meer in zijn auto te kruipen voor een wandelingetje. Het wordt meteen al genieten vanuit je huis. We willen graag een uitloopgebied, is het beleid.
Het onbebouwde beekdal als stadspark voor iedereen komt er ........... de duurzame oplossing

Stichting Heiligenbergerbeekdal
http://www.hetbeekdal.nl
Eduard Vosters