Capgemini komt goed uit de verf in Computable 100

In opdracht van Computable voerde TNS NIPO in augustus 2007 een imago-onderzoek uit.

Publicatiedatum 25 October 2007

De Computable 100 levert een evenwichtig beeld op van de krachtigste ondernemingen die zich in Nederland met (tele)communicatie en automatisering bezighouden, hoe verschillend hun werkzaamheden ook zijn. De lijst zet de rangen en standen op een rij en enkele opvallend scorende bedrijven geven commentaar. 31.190 ict-professionals en
-beslissers werden benaderd voor dit onderzoek. Uiteindelijk namen 4.512 respondenten deel. Ter vergelijking, vorig jaar stond de eindteller op 1.358 respondenten.

Top van de eindlijst
Ten opzichte van vorig jaar is er aan de top van de eindlijst niets veranderd. Ook dit jaar komt Microsoft op de eerste plaats. Opvallend is dat de nummer 2, IBM, op geen enkel onderdeel als beste uit de bus komt. Nummer drie, de rijzende ster Google heeft het beste imago als innovator. TomTom volgt op de vierde plaats, dat het niet alleen financieel uitstekend doet maar het bedrijf scoort ook goed op innovatieve uitstraling. Capgemini verdient de vijfde plaats en doet het daarmee heel wat beter dan branchegenoten Atos Origin (13e), Ordina (14e) en LogicaCMG (15e).

Meer over dit onderwerp is te vinden op Computable.nl.