Gemeente Hengelo

Uw gevoel van veiligheid begint bij u thuis

Op donderdag 25 oktober overhandigde burgemeester Kerckhaert het eerste certificaat Politie Keurmerk Veilig Wonen aan de heer en mevrouw Bleumink voor hun woning aan de Semmelweisstraat. De familie Bleumink huurt deze woning van woningbouwvereniging Ons Belang. Gecertificeerde woningen beschikken over deugdelijk hang- en sluitwerk. Inbrekers hebben dan minimaal drie minuten nodig om binnen te komen. Vaak zien ze dan af van hun inbraakpoging.

Hengelo is een van de meest veilige steden van Nederland, zei burgmeester Kerckhaert bij de overhandiging van het certificaat, en daar zijn we met zn allen terecht trots op. Ik ben bijzonder blij met dit tastbare resultaat van de samenwerking tussen gemeente, Ons Belang en het Hengelos Inbraak Preventie Team HIPT. Het project draagt bij aan het veilig houden van onze stad. Daarnaast draagt een goed beveiligde woning bij aan uw gevoel van veiligheid thuis, een stuk rust in uw huiselijk leven.

Veilig wonen is niet vanzelfsprekend

Ons Belang is de enige bouwvereniging in Hengelo die veel aandacht en geld besteedt aan de beveiliging van bestaande woningen. Vervanging of aanpassing van het hang- en sluitwerk van een huis kost al gauw rond de 1.000 euro per woning. Onze woningbouwvereniging investeert jaarlijks tussen de 200.000 en 300.000 euro aan de beveiliging van bestaande woningen, zegt directeur W. de Bruijn van HBS Ons Belang. We bepalen aan de hand van veiligheidsgegevens van de gemeente Hengelo welke wijken prioriteit krijgen bij de certificering. Ook bij de uitvoering van groot onderhoud worden veiligheidsmaatregelen meegenomen.

Tevreden bewoners

Omdat het HIPT inmiddels alle 239 woningen van HBS Ons Belang in de Woolder Es gecontroleerd heeft, was het moment aangebroken om het eerste Certificaat Politie Keurmerk Veilig Wonen uit te reiken. De heer en mevrouw Bleumink waren daar zichtbaar verguld mee!

Burgemeester Kerckhaert (links op de foto) overhandigde het certificaat Politie Keurmerk Veilig Wonen aan de heer en mevrouw Bleumink,
onder toeziend oog van de heer De Bruijn van Ons Belang (rechts op de foto).