Protestantse Kerk in Nederland


Conferentie "Geluk in de Aanbieding"

vr 26 oktober 2007, 13:00 uur - 17:00 uur
De jaarlijkse Kerk en Wereld Conferentie, op 26 oktober te Utrecht, gaat over zin en onzin van geluk.

geluk.bmp Zijn is belangrijkers dan hebben. Dat is velen ons tenminste geleerd. Maar we zien steeds meer dat het hebben centraal is komen te staan in onze maatschappij. Door de stroom reclamebeelden van gemaks- en luxeproducten wordt ons voorgeschoteld dat we ons geluk als het ware zelf kunnen kopen. Maar is geluk te koop? En hoe kan het dat we in de afgelopen eeuw rijker en gezonder zijn geworden, maar niet gelukkiger?

Tijdens de Kerk en Wereld conferentie "Geluk in de aanbieding" zoeken we naar verklaringen voor het verschijnsel dat mensen wel rijker maar niet gelukkiger lijken te worden. Maken geld en werk een mens gelukkig, of is geluk van andere factoren afhankelijk? We vragen ons af in hoeverre geluk maakbaar is. Ook zal aan de orde komen wat de relatie tussen zingeving en geluk is.

De jaarlijkse Kerk en Wereld conferentie wordt gehouden op: vrijdag 26 oktober, 13.00 - 17.00 uur. Hogeschool Domstad, Koningsbergerstraat 9 te Utrecht.

Frits de Lange (theoloog/ethicus) zal deze middag in zijn lezing Geluk is als het leven lukt ingaan op het streven van de mens naar geluk in diverse levensfasen. In vier deelsessies zullen diverse deskundigen zich met de aanwezigen verdiepen in aspecten van geluk. Zo zal Elma Drayer (Trouw) ingaan op de vraag Is religie / spiritualiteit een voorwaarde om gelukkig te zijn? Geluksonderzoeker Maarten Berg verkent tijdens een andere deelsessie de maakbaarheid van geluk. Over de relatie tussen werk en geluk wordt gesproken tijdens de deelsessie met Huib Klamer (VNO-NCW). Maakt geld nu wél of niet gelukkig? Joyce Meuzelaar, auteur van het boek Marketing is Waardenloos geeft in de vierde deelsessie haar visie op deze vraag. Het uitgebreide programma vind je hier
. En klik hier voor meer informatie over de sprekers.

Doe mee aan de geluksenquête en bepaal hoe jij denkt over geluk! Onder de inzenders wordt een gelukspakket verloot.
Stichting Oikos organiseert deze conferentie voor Kerk en Wereld. Je kunt je voor deze gratis conferentie aanmelden via oikos@stichtingoikos.nl of tel. 030 236 15 00. Dit doe je door je naam en adres door te geven, plus je eerste een tweede keus voor een van de deelsessies.
Klik hier voor de route naar Hogeschool Domstad.