Helmut Kohl hoofdgast Symposium Beursgenoten 26 oktober

28/09/2007 09:33



Beursgenoten



ASSEN (28 september 2007) - Beursgenoten heeft met Helmut Kohl een zeer bijzondere gast weten te strikken voor zijn symposium, vrijdag 26 oktober in het Fortis Circus Theater te Scheveningen. De oud-bondskanselier geeft zijn visie op de enorme hausse van de Duitse economie. Als pleitbezorger van de Europese eenwording en de euro belicht Kohl tevens de verhoudingen binnen het huidige Europa.

Helmut Kohl behoort tot de grootste Europese staatsmannen van de afgelopen decennia. Tijdens zijn kanselierschap viel de Berlijnse Muur (1989), een gebeurtenis die de weg opende naar een nieuw Europa. Onder Kohls bezielende leiding vonden de Bondsrepubliek en de DDR elkaar in een herenigd Duitsland. Het slechten van scheidslijnen was ook een van de hoofdthema's in Kohls buitenlandse politiek. Vooral binnen Europa maakte hij zich sterk voor verdere integratie en een vrije, interne markt. Veiligheid en economische voorspoed zijn in de ogen van Kohl alleen te realiseren binnen een verenigd Europa.

Gerrit Zalm

De bijdrage van Helmut Kohl vormt het hoogtepunt van een middagvullend programma, dat geheel in het teken staat van Duitsland en het economisch herstel van deze voor Nederland economische levensader. Behalve de voormalig bondskanselier spreekt ook oud-minister van Financiën Gerrit Zalm, die tevens als dagvoorzitter optreedt. Vanuit zijn kennis en ervaring analyseert hij de actuele stand van de economie, in het bijzonder die van Nederland en Duitsland. Verder krijgt Niek van Dijck , succesvol investeerder in Duits onroerend, het woord.

Uiteraard is er ook een bijdrage van Geert Schaaij, de man achter Beursgenoten en organisator van het symposium. De net met de Gouden Stier (Beste Beleggingsexpert 2007) bekroonde 'beursgoeroe' laat de aandelen (Nederlandse en Duitse) de revue passeren die het meest profiteren van de economische hausse bij onze oosterburen.

Beursgenoten Symposium

Datum: 26 oktober 2007
Locatie: Fortis Circus Theater Scheveningen
Tijd: 14.00 - 17.00 uur





http://www.beursgenoten.nl