PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 23 oktober 2007

Week van het Openbaar Vervoer

Van vrijdag 26 oktober tot en met vrijdag 2 november zet de PvdA het openbaar vervoer in Rotterdam centraal. De klantvriendelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid komen bij iedere actie aan bod, maar ook alle andere aspecten van het reizen met het openbaar vervoer in Rotterdam komen deze week voorbij.

PvdA-raadslid en woordvoerder verkeer en vervoer Birsel Gülmüs gaat een week lang het OV in de praktijk testen. Zij gaat met 6 rolstoelers met de metro reizen van noord naar zuid, zij draait een dienst mee met een buschauffeur, samen met PvdA-Tweede Kamerlid Lia Roefs test ze de OV-chipkaart in de praktijk en tot slot neemt zij een kijkje achter de schermen bij de RET, op de plekken waar je als gewone reiziger normaal niet komt.

Kort programma

Vrijdag 26 oktober reist Gulmus met 6 rolstoelers en hun begeleiders met de metro van Prins-Alexander naar het Zuidplein en van Zuidplein naar het stadhuis.

Vertrek vanaf de Zevenkampse Ring rond 13.30 uur en aankomt op het stahuis rond 15.00 uur.

Maandag 29 oktober testen Birsel Gulmus en PvdA-tweede kamerlid Lia Roefs de OV-chipkaart in de praktijk. Van 15.00 uur tot 17.00 uur reizen zij door Rotterdam. Onderweg praten zij met reizigers over hun ervaringen. Lia Roefs wil deze praktijkervaring gebruiken in het kamerdebat over de OV-chipkaart op 6 november.

Dinsdag 30 oktober draait Birsel Gulmus een dienst mee met een buschauffeur. Rond een uur op zes 's ochtends vertrekken ze met de bus uit de remise om rond twee uur die middag de dienst te beëindigen. Birsel Gulmus gaat, op uitnodiging van de buschauffeur, zelf ervaren wat het betekent om buschauffeur te zijn.

Vrijdag 2 november neemt Birsel Gulmus een kijkje achter de schermen bij de RET. Van cameratoezicht tot materialenkerkhof, alles wil ze zien.




PvdA Rotterdam