Amsterdam RAI

Light Sevel Van wint bij de bestelwagens

Man tgs /tgx truck of the year

De vernieuwde MAN TGS/TGX series mag zich het komend jaar Truck of the Year noemen. De Light Sevel Van heeft de International Van of the Year award voor 2008 gewonnen. De prestigieuze awards werden uitgereikt tijdens de opening van The European Road Transport Show in Amsterdam RAI.

De MAN TGS/TGX series liet met een totaal van 111 punten de andere genomineerden Iveco Stralis en Renault Lander achter zich. "Dit is de de zevende keer in het bestaan van de Truck of the Year award dat hij door MAN gewonnen wordt," verklaarde de voorzitter van de Jury Andy Salter, "een niet eerder geëvenaarde prestatie." De MAN TGS en TGX is de generatie volgend op de TGA serie en materialiseert een substantieel nieuwe kijk op de nieuwe zware lijn van het merk. De TGS heeft een smalle cabine en is bedoeld voor de (middel) lange distributie en de bouw. De TGX heeft een fullsize cabine speciaal voor de lange afstand.

De jury was speciaal onder de indruk van de manier waarop MAN de vele signalen uit de markt over de vorige cabine heeft vertaald in het nieuwe merk. Salter: "goede chauffeurs zijn schaars en verdienen dan ook een werkelijk goede plek om te leven en te werken. De TG serie geeft hen een interieur dat een hoge kwaliteit verenigd met heel veel comfort. Bovendien is MAN er weer in geslaagd de auto zuiniger en stiller te maken." De Truck of the Year trofee wordt toegekend aan auto's die de afgelopen twaalf maanden op de markt gekomen zijn en de beste bijdrage geleverd hebben aan de transportefficiëntie.

Light Sevel Van

Nee, het is geen frisdrank. Light Sevel staat voor de samenwerking tussen PSA en Fiat wat resulteerde in een lichte multi branded bestelauto. De Light Sevel groep, bestaande uit de Peugeot Expert, Fiat Scudo en Citroën Jumpy heeft dit jaar de International Van of the Year award voor 2008 gewonnen. Een internationale jury uit 20 landen koos de auto met een totaal van 108 punten uit 140 maximaal haalbaar. De auto liet daarmee de nummer twee, de vernieuwde Renault Kangoo ver achter zich. De Kangoo was goed voor 58 punten. Volgens Juryvoorzitter Pieter Wieman krijgt de Light Sevel de prijs vanwege het feit dat hij gebouwd wordt op een bouwplatform dat ook gebruikt wordt voor de MPV's van genoemde merken. "Dat geeft de bestelwagenversie een bijzonder prettige en goede wegligging, ook als de auto leeg wordt gereden", aldus Wieman in zijn toelichting. ''De nieuwe auto is bovendien een enorme verbetering ten opzichte van het vorige model. Hij valt op door zijn bijzonder goede wegligging, overtuigende remmen en een laag brandstofgebruik, De auto voldoet bovendien aan de Europese veiligheidseisen ECE 12-03." Daarmee valt de Scudo-Expert-Jumpy helemaal binnen de belangrijkste criteria die de Van of the Year jury hanteert. Namelijk dat de auto moet bijdragen aan de efficiëntie van het vervoeren van goederen over de weg.

Over The European Road Transport Show

The European Road Transport Show (TERTS), ook bekend als de BedrijfsautoRAI, is hét internationale platform voor de Europese vrachtwagenindustrie en het goederentransport over de weg. De tweejaarlijkse vakbeurs toont naast vracht- en bestelwagens ook trailers, speciale voertuigen, componenten, accessoires, telematica/IT en transportoplossingen. De beurs wordt gehouden van vrijdag 26 oktober tot en met zaterdag 3 november 2007 in Amsterdam RAI.

Meer informatie is te vinden op www.roadtransportshow.nl.

Amsterdam, 25 oktober 2007