Ingezonden persbericht


persbericht

Langste buitenreclame ooit op DHL-terminal

Amersfoort, 26 oktober 2007, Vandaag onthult DHL het langste billboard van Nederland met daarop een afbeelding van een Formule 1 pitsstraat. DHL is logistiek partner van Formule 1. Formule 1 vertegenwoordigt waar DHL voor staat: kwaliteit, personal commitment en snelle service. Om dit te benadrukken hangt vanaf vandaag op de DHL-terminal in Amsterdam een billboard van 200 meter lang en 4 meter hoog. Het langste billboard dat ooit in Nederland heeft gehangen.

DHL is nummer één voor internationale expresleveringen, zowel voor land- als luchtvracht. Het bedrijf is ook wereldleider voor zeevracht en contractlogistiek. Tevens is DHL Logistiek partner van de Formule 1. Vanaf vandaag heeft DHL als allereerste een pitsstraat in Amsterdam, die staat afgebeeld op het langste billboard van Nederland.

Het billboard hangt op de DHL-terminal aan de Hornweg in Amsterdam. Vanaf 13 uur stijgt vandaag een speciale DHL-helikopter op om de afbeelding vanuit de lucht te bekijken. Maar ook vanuit de trein tussen station Amsterdam Sloterdijk en station Zaandam is het billboard goed te zien.

Global Marketing Manager DHL, Volker Miller, verantwoordelijk voor Formule 1 Sponsorship Deutsche Post WorldNet en Olav Mol, sportverslaggever, openen vandaag de pitsstraat op het billboard. In het bijzijn van pitspoezen wordt de langste buitenreclame, die ooit in Nederland heeft gehangen, onthuld.

Zonder logistiek is er geen Formule 1. Ook afgelopen seizoen heeft DHL weer zorggedragen voor de logistiek binnen de Formule 1. DHL is daarbij verantwoordelijk voor alle vracht van de Formule 1 teams. DHL vervoert ruim 300 ton materiaal dat onder andere bestaat uit auto's, motoren, banden, reserveonderdelen en talloze liters motorbrandstof. Daarnaast is DHL verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten zoals het regelen van hotels, teamkleding, catering en last-minute leveringen. Kortom; niets beweegt in de Formule 1 zonder logistiek. De Formule 1 drukt dan ook de DHL-waarden uit: snelheid, kwaliteit en personal commitment.

DHL Express Benelux Phone + 31 (0)33 257 7150 E-mail: marc.visser@dhl.com Terminalweg 36 Fax + 31 (0)33 257 7850 Internet: www.dhl.com 3821 AJ Amersfoort
Netherlands

Noot voor de redactie:
Om u aan te melden voor een helikoptervlucht vanaf 13 uur, voor meer informatie of het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marc Visser van DHL (Corporate Communications & Media Relations Executive) via telefoonnummer (06) 224 218 69 of via marc.visser@dhl.com. Het billboard hangt aan de DHL-terminal, Hornweg 64, 1044 AN, Amsterdam.

OVER DHL
DHL is de wereldwijde marktleider op het gebied van internationale expressdiensten en logistieke diensten en is specialist in het leveren van innovatieve en op maat gemaakte oplossingen vanuit één bron.
DHL biedt deskundigheid op het gebied van express-, lucht- en zeevracht, landtransport, contractlogistieke oplossingen en internationale postdiensten. Deze deskundigheid wordt gecombineerd met een wereldwijde dekking en een grondige kennis van de lokale markten. Wereldwijd verbindt het internationale netwerk van DHL meer dan 220 landen en staatsgebieden met elkaar. 285.000 medewerkers zijn gemotiveerd om snelle en betrouwbare diensten te leveren die de verwachtingen van de klanten overtreffen.

DHL is een merk van Deutsche Post World Net. De groep had in 2006 een omzet van meer dan 60 miljard euro.

Noot voor de redactie,