Menzis jaarpremie Basisverzekering 2008: 1083 euro

26/10/2007 07:00



Menzis zorg en inkomen



De jaarpremie 2008 van de Menzis natura Basisverzekering Menzis ZorgVerzorgd is 1083 euro of 90,25 euro per maand. Dat is 60 euro lager dan in 2007. Hiervoor krijgen klanten de beste zorg op het juiste moment. Daarnaast biedt Menzis allerlei extra's in de aanvullende pakketten zoals een gratis fittest, korting op het leefstijlprogramma 'Beter Leven' en met de Menzis Behandelwijzer hulp bij het kiezen van het ziekenhuis voor veelvoorkomende behandelingen.

Door de afschaffing van de no-claimregeling wordt de premie voor de Basisverzekering lager. Niettemin stijgen de kosten van de Nederlandse zorg gemiddeld met 122 euro per verzekerde per jaar. Deze stijging wordt veroorzaakt doordat de zorguitgaven stijgen en door een tekort in het Zorgverzekeringsfonds van de overheid. Dit tekort is ontstaan doordat de overheid de kosten de laatste jaren te laag raamde.

Verplicht Eigen Risico
In plaats van de no-claim komt er een wettelijk Verplicht Eigen Risico van 150 euro voor iedereen vanaf 18 jaar. Dit betekent dat mensen die zorgkosten maken in 2008, de eerste 150 euro zélf moeten betalen. Huisartsenzorg en verloskunde vallen niet onder het Verplicht Eigen Risico. De no-claimregeling is afgeschaft omdat de teruggave tot veel onvrede leidde onder verzekerden, zorgverzekeraars en maatschappelijke en politieke organisaties.

Extra's
Naast een goede zorgverzekering kunnen verzekerden van Menzis rekenen op vele extra's waaronder een gratis fittest, korting op het leefstijlprogramma 'Beter Leven' (gezonder afvallen, gezonder slapen, verantwoord medicijngebruik en gezond bewegen) en hulp bij het kiezen van het juiste ziekenhuis en de juiste behandeling met de Menzis Behandelwijzer.

Meer informatie
Ga voor meer informatie over de maandpremies 2008, onze aanvullende pakketten en een premieberekening naar www.menzis.nl.





http://www.menzis.nl

http://www.menzis.nl