Politie Rotterdam Rijnmond


* AANHOUDINGEN NA BELEDIGING AGENTEN
ROTTERDAM NOORD - Politieagenten hebben donderdagavond twee mannen aangehouden. Rond tien uur reed het tweetal achter een politieauto op de Tochtstraat. Hierbij claxonneerden zij aanhoudend. De agenten spraken de chauffeur aan op zijn gedrag. De bijrijder, een broer van de bestuurder, stapte hierop uit de auto en liep dreigend op één van de agenten in. Nadat de situatie gekalmeerd was liep de bijrijder de Hooglandstraat in. Halverwege deze straat draaide hij zich om en riep verschillende scheldwoorden naar de agenten. Hierop wilden zij hem aanhouden. De automobilist pikte zijn broer echter op en reed met hoge snelheid verder. Na een korte achtervolging kon de auto staande gehouden worden op de Wolfstraat. Hier is de 18-jarige bijrijder aangehouden en in de politieauto geplaatst. Zijn 20-jarige broer was het hier niet mee eens en weigerde zijn auto voor de politieauto weg te rijden. Hierop is ook hij aangehouden. De twee Rotterdammers zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD; MAN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politieagenten van district Noord hebben donderdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van een meldingen gingen zij rond vier uur naar de Rodenrijselaan. Hier stond een busje voor de deur. Een man was bezig om attributen voor een hennepkwekrij in de bus te laden. De 64-jarige inwoner van Schiedam gaf aan de eigenaar van het pand te zijn maar het te verhuren. Nadat hij ontdekt had dat zijn pand gebruikt werd voor een hennepkwekerij had hij de huurder eruit gezet. Hij wilde nu zelf de hennepkwekerij ontmantelen. De Schiedammer is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verder verhoor. In de woning troffen de agenten een hennepkwekerij aan die niet meer in gebruik was. Alle gevonden attributen zijn vernietigd.


* HENNEPKWEKERIJ OPGEROLD
BERKEL EN RODERIJS - Politieagenten van district Noord hebben donderdagochtend een hennepkwekerij opgerold. Naar aanleiding van een melding gingen de agenten rond elf uur ter plaatse. In de betreffende woning aan de Rozenoord troffen zij op zolder een in werking zijnde hennepkwekerij aan. De bloeiende planten en de aanwezige materialen zijn vernietigd. De politie doet verder onderzoek naar mogelijke verdachten.


* AANHOUDING BIJ FIETSVERLICHTINGSCONTROLE

ROTTERDAM WEST - Politieagenten hebben donderdagavond een 14-jarige aangehouden. De fietser viel op doordat hij zonder verlichting over de Willem de Buytenwechstraat reed. Na staande houding bleek dat niet bekend was van wie de fiets was. Aangezien de jonge Rotterdammer verder niet meer meewerkte en begon te telefoneren is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is de zaak in onderzoek genomen.


* ONDERZOEK NAAR CROFTYBOMMEN
VLAARDINGEN - De politie heeft een onderzoek ingesteld naar enkele croftybommen op de Catsstraat. De politie kreeg rond kwart over één de melding dat twee jongeren op straat liepen met een croftybom. Het zou gaan om jongens van rond de 15 jaar waarvan 1 met een witte pet met een zwarte parkajas. Op de Catsstraat zagen de agenten vier frisdrankflesjes liggen en zilverpapier. De flessen bleken na onderzoek niet gevaarlijk en zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht en wie er verantwoordelijk voor is.


* BRANDSTICHTERS AANGEHOUDEN
MAASSLUIS - De politie heeft twee minderjarige jongens aangehouden voor het stichten van brand in een flat aan de BM Zaneveldstraat. Deze flat staat op de nominatie om gesloopt te worden, maar wordt nog wel bewoond. Donderdagavond rond kwart voor zeven kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat enkele jongens kranten in brand hadden gestoken in de hal van een flat. De brand is vanzelf uitgegaan. Na onderzoek hielden agenten in de omgeving twee jongeren aan. De twee uit Maassluis van 12 en 13 jaar zijn overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek. Ze zijn doorverwezen naar bureau HALT.


* AANHOUDING NA HELING
ROTTERDAM WEST - Politieagenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een man aangehouden. Rond half zes meldde een RET medewerker dat een aantal mannen zich verdacht ophielden in de Jan Porcellistraat. Hierop gingen de agenten ter plaatse. Nadat de mannen hen zagen gingen ze er vandoor. Drie van hen stopten na vordering van de agenten. Eén liep richting een geparkeerde auto. Hier legde hij een tas achter in de tas bleek een laptop te zitten. Hierop is hij aangehouden. De 31-jarige Rotterdammer is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De recherche onderzoekt doet onderzoek naar de laptop en naar de Rotterdammer.


* BALDADIGE JONGERE AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - De politie heeft een baldadige jongere aangehouden. Donderdagavond rond zeven uur zagen politiemensen in een onherkenbare politieauto diverse jongeren staan op de Buys Ballotlaan. De agenten zagen dat ze bezig waren om lampolie in de brand te steken in een plastic fles. Het politiepersoneel hield daarop een 14-jarige jongen uit Vlaardingen aan en brachten hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* AANHOUDING VERDACHTE WINKELDIEFSTAL
ROTTERDAM WEST - Politieagenten hebben donderdagavond een winkeldief aangehouden. De man werd door beveiligers van een doe-het-zelf zaak aan de Keileweg betrapt. Nadat hij rond negen uur overgedragen was aan de politie werd hij overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat de 42-jarige Rotterdammer nog een openstaande gevangenisstraf van 60 dagen had. Hierop is hij ingesloten.

dat hij inderdaad onenigheid had gehad met een mederwerker van het
* VROUW AANGEHOUDEN NA HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben donderdagochtend een vrouw aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht een man te hebben geslagen met een ijzeren staaf. Naar aanleiding van een melding gingen de agenten rond acht uur ter plaatse. Aangekomen bij de woning aan de Westerbeekstraat werd de deur geopend door een man wiens gezicht onder de striemen en schaafwonden zat. De 49-jarige Rotterdammer toonde ook andere verwondingen. Hij gaf aan dat een medebewoonster van de woning deze verwondingen toegebracht had. Aangezien zij nog aanwezig was,is de 36-jarige vrouw na kort onderzoek aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie heeft de zaak in verder onderzoek.


* AANGEHOUDEN NA DREIGEMENTEN
ROTTERDAM CENTRUM - Politieagenten hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een man aangehouden. De 37-jarige Rotterdammer belde rond vijf uur de politie met de mededeling dat hij zou gaan schieten in een sexclub aan de 's Gravendijkwal. Hierop gingen agenten ter plaatse. Aangekomen bij de club stond de verdachte voor de deur te gillen dat hij zou gaan schieten. Na staandehouding en fouillering bleek de man geen wapens bij zich te dragen. De man is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.



* DRONKEN MAN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten van district Centrum hebben donderdagavond rond tien uur een man aangehouden. De 18-jarige Rotterdammer viel op het Beursplein medewerkers van de RET lastig. Daarnaast schreeuwde hij tegen passanten in het Metrostation en bespuugde hen. Hierop hebben agenten hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar bleek dat hij teveel gedronken had. De Rotterdammer is bekeurd voor zijn gedrag.


* MAN MET OPENSTAANDE BOETE AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een man aangehouden die nog een openstaande boete had van 700 euro. De politie kreeg donderdagavond rond acht uur melding van een ruzie bij een woning aan de Crooswijkseweg. Daar zagen agenten een man staan bij een huis waarvan de deur beschadigd was. Hij zou ruzie hebben met zijn partner. Toen het politiepersoneel hem controleerde bleek dat de man nog een openstaande boete had, waarop de 45-jarige Rotterdammer werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* GROTE ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM CENTRUM - Rijden onder invloed van alcohol veroorzaakt jaarlijks vele verkeersongevallen. Om de verkeersveiligheid te verhogen hebben politieagenten in de nacht van donderdag op vrijdag een grootschalige verkeerscontrole gehouden. In totaal werden er op de Meent 280 automobilisten gecontroleerd tussen 23:00 en 6:00 uur. Dertien van hen werden aangehouden en twaalf kregen een bekeuring voor het rijden onder invloed. In totaal zijn er drie rijbewijzen in beslag genomen. Het hoogst gemeten alcoholpromillage was 1,8 waar 0,5 toegestaan was.


* MAN AANGEHOUDEN NA KORTE ACHTERVOLGING
SPIJKENISSE - Politieagenten van district de Eilanden hebben donderdagmiddag een man aangehouden. Hij viel op doordat hij half zes tegen een raam van een café op Lenteakker bonsde. Op het moment dat surveillerende agenten hier iets van wilden zeggen rende hij winkelcentrum de Akkershof in. Tijdens zijn vlucht door het winkelcentrum gooide hij diverse reclameborden en goederenrekken om. Nadat hij een schoenmakerij invluchtte, waar hij nog een rek omgooit, konden de agenten de 18-jarige inwoner van Spijkenisse aanhouden, hierbij schold hij de agenten uit. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij bekeuringen kreeg voor het niet bij zich dragen van een identiteitsbewijs, belediging, wederspannigheid en vernieling. Ook is hij ingesloten omdat hij nog een voorwaardelijke straf open had staan.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een verkeerscontrole uitgevoerd op de Grote Beer waarbij agenten tussen half twee en half vier in totaal 23 bekeuringen uitschreven voor ondermeer het niet direct kunnen tonen van een rijbewijs (5), het niet dragen van een gordel (11), voor een kind van 6 jaar die niet in een kinderbeveiligingszitje zat (1), voor het niet direct kunnen tonen van een kentekenbewijs (4), voor een verlopen APK (1) en voor het niet deugdelijk bevestigen van een hulpkoppeling (1).


* AANHOUDING VAN OVERLASTGEVER
SPIJKENISSE - Politieagenten hebben donderdagmiddag een jongen aangehouden. De 16-jarige inwoner van Schiedam viel op doordat hij met een joint op de Torenstraat stond. Op het moment dat de jongen de agenten zag liep hij weg richting de 1e Heulburgstraat. Hierop werd hij rond kwart voor vijf staandegehouden. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging kon hij aangehouden worden op het Havenplein. Hier verzette hij zich tegen en schold de agenten uit middels verschillende ziektes. Tijdens de fouillering kwamen twee messen, een dolk en een zakje hennep uit zijn kleding. De goederen zijn in beslag genomen. De jongen is bekeurd en moet voor de jeugdsecretaris verschijnen.


* VERDACHTEN WINKELDIEFSTAL AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-ZUID / HOOGVLIET - De politie heeft twee vrouwen en een kind van 11 aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. De politie werd gebeld door de beveiliging van een winkel aan de Binnenban dat enkele vrouwen bezig waren met het stelen van goederen in een winkel. De gewaarschuwde agenten controleerden de tassen van de twee vrouwen en een kind, waaruit bleek dat er niet afgerekende goederen inzaten van de betreffende winkel. De vrouwen, een 28-jarige Rotterdamse en een 31-jarige verdachte uit Hoogvliet, werden samen met de drie kinderen van 4, 6 en 11 jaar overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.