Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie Wageningen lost zakkenrollerij en fietsendiefstal op
Publicatiedatum: 26-10-2007 15:10:58

WAGENINGEN - De politie in Wageningen maakt proces-verbaal op tegen 9 verdachten uit Wageningen en Bennekom, omdat zij verdacht worden van diefstal en heling. De 7 mannen en 2 vrouwen zijn tussen de 20 en 43 jaar oud. Twee hoofdverdachten zitten in voorlopige hechtenis.

Het onderzoek kwam aan het rollen, toen de politie zich vanaf maart dit jaar geplaatst zag voor een toenemend aantal aangiftes van zakkenrollerij, onder voornamelijk oudere slachtoffers. Twintig klanten van verschillende supermarkten uit het Wageningse centrum deden aangifte, terwijl bij supermarkten elders in Wageningen, Bennekom, Ede en Nijkerk nog eens 35 klanten het slachtoffer van soortgelijke feiten werden. Onderzoek in andere, naburige politieregio's leverde soortgelijke feiten op: in Lienden, Putten, Rhenen (twee keer) en Dieren. Signalementen van de betrokken verdachten kwamen daarbij overeen.

Fietsendiefstallen
Uit het onderzoek blijkt verder dat deze verdachten niet alleen betrokken zouden kunnen zijn bij de (poging tot) diefstal van goederen uit een winkel in Woudenberg op woensdag 5 september, maar zij zouden mogelijk ook handelen in gestolen fietsen. Een handelaar uit de gemeente Ede heeft verklaard 35 fietsen van de verdachten te hebben gekocht, waarvan er 10 nog achterhaald konden worden. Een collega handelaar van deze man in de gemeente Nijkerk verklaarde zo'n 10 tot 15 fietsen te hebben gekocht, die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Van deze partij konden een 5-tal fietsen worden achterhaald. Tegen de betrokken handelaren wordt ook proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek wordt op dit moment door de Wageningse politie afgerond. Het procesverbaal zal naar het Openbaar Ministerie gestuurd worden.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 688 221

---