Politie Kennemerland

Persberichten vrijdag 26 oktober

Regio, 26-10-2007

Gevaarlijke medicatie verloren

ZANDVOORT - 25 oktober. Een 45-jarige inwoner van Zandvoort heeft gevaarlijke medicijnen verloren in het centrum van zijn woonplaats. Het gaat om 40 pillen Diazepam. De medicijnen kunnen bij verkeerd gebruik gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Een eventuele vinder van de medicatie wordt verzocht deze af te geven bij het plaatselijke politiebureau, een apotheek of huisarts.

Getuigen gezocht overval pizzeria Beverwijk

BEVERWIJK - 24 oktober. De politie is op zoek naar getuigen van een overval op de pizzeria aan het Hilbersplein. Twee werknemers waren rond 21.15 uur aanwezig in de zaak toen er een man binnen kwam. Deze bedreigde de werknemers met een steekwapen en eiste geld. De man is er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De man was tussen de 18 en 35 jaar oud en had een normaal tot stevig figuur. Tijdens de overval droeg hij donkere kleding en had hij een doek voor zijn gezicht. De politie roept getuigen van deze overval, of mensen die deze man rond dit tijdstip hebben gezien in de buurt van de pizzeria, op om contact op te nemen met het onderzoeksteam van de politie in Beverwijk via telefoonnummer 0900 - 8844.

Bierdief aangehouden

HEEMSTEDE - 26 oktober. Personeel van een supermarkt aan de Binnenweg heeft omstreeks 11.10 uur een 30-jarige Haarlemmer aangehouden. De man probeerde enkele flesjes bier te stelen. Hij is overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhoudingen na poging tot inbraak

HAARLEM - 26 oktober. De politie heeft, rond 03.00 uur, drie Hongaarse mannen van 18, 33 en 24 jaar oud aangehouden. De mannen worden ervan verdacht van poging tot inbraak in een pand aan de Jacobijnestraat. Na een kleine zoektocht in de omgeving werd het drietal aangehouden in de Barteljorisstraat. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Niet handsfree bellen en met rijontzegging

BEVERWIJK - 25 oktober. Een 56-jarige man uit Santpoort-Zuid is rond 22.15 uur aangehouden. Agenten zagen hem al bellend, en niet handsfree, in zijn auto rijden op de Bullerlaan. Bij aanhouding kon de man geen rijbewijs laten zien. Dit was niet zo vreemd aangezien de man een rijontzegging heeft tot half april 2008. Voor beide overtredingen heeft de man een proces-verbaal gekregen.

Onderzoek naar botsing

VELSEN-ZUID - 25 oktober. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de aanleiding van een aanrijding tussen twee auto's op de Amsterdamseweg. Rond 19.40 uur botsten twee auto's op elkaar. Een auto kwam midden op de rijbaan tot stilstand, de andere auto in een nabijgelegen sloot. Beide bestuurders, een 58-jarige man uit Uitgeest en een 31-jarige Beverwijker, zijn met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd. De man uit Uitgeest mocht na onderzoek het ziekenhuis weer verlaten.

Aanhoudingen op parkeerplaats

HEEMSKERK - 25 oktober. De politie heeft rond 19.40 uur een man uit Hoorn en een meisje uit Sneek aangehouden. De twee, respectievelijk 67 en 17 jaar oud, zaten in een auto op een parkeerplaats aan de A9. Politieagenten hadden het vermoeden dat de twee ruzie hadden. Dichter bij de auto zagen de agenten dat er in de portierdeur een zakje zat met enkele wikkels wit poeder, vermoedelijk harddrugs. Bij navraag bleken er nog meer wikkels in het voertuig aanwezig. Zowel de man als het meisje zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het meisje is later deze avond, met een proces-verbaal op zak, weer heengezonden en overgedragen aan haar moeder. De man zit nog vast.

9-jarige bekrast 27 auto's

HAARLEM - 25 oktober. Een 9-jarige jongen uit Haarlem heeft bekend dat hij in de Jan Luykenstraat 27 auto's heeft bekrast. Een oplettende getuige had het jochie, rond 17.00 uur, in de kraag gevat. De jongen krijgt een STOP-taak van Bureau Halt.

Winkeldief aangehouden

HOOFDDORP - 25 oktober. Oplettend winkelpersoneel van een drogisterij aan het Muiderbos heeft een 16-jarig meisje uit Hoofddorp aangehouden. Een medewerker van de winkel had gezien hoe zij het prijskaartje van een paar oorbellen aftrok. Hierop is zij aangehouden en overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

HAARLEM - 25 oktober. Een 35-jarige Haarlemse vrouw is rond 16.00 uur aangehouden door oplettende personeel van een drogisterij aan de Nice Passage. De vrouw wordt ervan verdacht enkele goederen ontvreemd te hebben. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Vader en zoon aangehouden
HAARLEM - 25 oktober. De politie heeft omstreeks 15.15 uur een vader en zoon uit Katwijk aangehouden op de Kloppersingel. De zoon (17 jaar oud) was karbiet aan het schieten op het daar gelegen bouwterrein. Agenten spraken hem, zijn vader en andere omstanders hierop aan en gaven aan dat de karbiet en de melkbus, waarmee werd geschoten, in beslag werden genomen. Vader (47 jaar oud) was het daar absoluut niet mee eens. Hij wilde weglopen met de melkbus. De agenten zeiden hem dit niet te doen, maar de man zette toch door. Hierop werd hij aangehouden. De Katwijker verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en ook de overige omstanders (een man of tien) begonnen zich met de aanhouding te bemoeien. Zoonlief vond het nodig om een van de agenten aan te vallen en te dreigen met een ijzeren staaf. De situatie werd zo dreigend dat de politieagenten hebben gedreigd met pepperspray. Even later hebben ze deze ook daadwerkelijk gebruikt om zoonlief onder controle te krijgen. Vader en zoon zijn voor verhoor ingesloten in het politiebureau.