Woonbeurs Drachten 2007; toetje van de woonmaand oktober


DRACHTEN, 20071020 -- Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 oktober 2007 wordt de tweede editie van de Woonbeurs Drachten gehouden in de evenementenhal van het Fries Congrescentrum aan de Oprijlaan in Drachten. De bezoekers aan deze woonbeurs komen uit het gehele Noorden. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de strategische ligging van Drachten

De beurs biedt een groot en gevarieerd aanbod van woongenot en woningen. En dat past bij de woonmaand oktober waarin consumenten bezig zijn met hun woning en hun woonsituatie. De consument investeert in woonplezier en maakt plannen voor investeringen die de woonomgeving verbeteren en verfraaien. Het is ook de periode waarin de consument zich oriënteert op verbouwingen en nieuwe woningen.

De Woonbeurs Drachten is het toetje van de woonmaand oktober.
De deelnemende gemeenten, makelaars en projectontwikkelaars staan garant voor een veelzijdige presentatie van actueel en toekomstig woningaanbod in Friesland en omringende regio. Daarnaast vindt men op deze woonbeurs veel producten en diensten die met wonen en woongenot te maken hebben zoals onder andere tapijt en vloerbedekking, parket en houten vloeren, tegelvloeren, gordijnen, meubels, badkamers en sanitair, welness, serviezen en koffiezetapparaten, bloemen, spulletjes voor de babykamer, kozijnen en dakkapellen, garagedeuren, schoonmaak, verhuizingen, binnen- en buitendeuren, bedden en beddengoed, decoratie- en behang, verwarming en haarden, zonwering, kunstuitleen, isolatie, beveiliging,bouwadvies en verzekeringen en hypotheken.

De organisatie van de Woonbeurs Drachten heeft ten opzichte van vorig jaar tal van vernieuwingen doorgevoerd zoals kinderopvang voor de kleintjes en een bezoekersprijsvraag waar iedereen gratis aan mee kan doen. Er zijn kraampjes met leuke woonspulletjes en er is een duurzaam wonen straatje. Voor de vele bezoekers van buiten Drachten is er vanaf de invalswegen rond Drachten een speciale bewegwijzering aangebracht. Rond de avondopenstelling op vrijdag zijn ook twee wijzigingen doorgevoerd: de beurs is open tot tien uur 's avonds
en op vrijdagavond geldt een verlaagde entree van 5 euro. De normale entreeprijs bedraagt 7 euro en kinderen tot en met 12 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. Tijdens de beurs vinden diverse optredens van shantykoren en muziekgroepen plaats en er zijn gezellige horecaterrassen. Het parkeren bij het Fries Congrescentrum is gratis.

De openingstijden van de tweede editie van de Woonbeurs Drachten zijn: vrijdag 26 oktober van 14.00 tot 22.00 uur, zaterdag 27 oktober en zondag 28 oktober: van 10.00 tot 18.00 uur. De Woonbeurs Drachten wordt vrijdagmiddag 26 oktober aanstaande geopend door de wethouder volkshuisvesting van de gemeente Smallingerland, mevrouw Nieske Ketelaar.





Ingezonden persbericht