Persberichten Eemland zuid, 11.30 uur

Utrecht, 28-10-2007

Vernieling ruit

WOUDENBERG De politie heeft op aanwijzing van getuigen een 18-jarige man uit Woudenberg aangehouden op verdenking van vernieling van een winkelruit op de Dorpsstraat. De politie ontving in de nacht van vrijdag op zaterdag 27 oktober omstreeks 01.45 uur de melding dat er een ruit was vernield. Omstanders wezen de man aan als verdachte en hij werd meegenomen naar het bureau voor onderzoek. Bij fouillering werd softdrugs en een mes aangetroffen en in beslag genomen. Proces-verbaal wordt tegen de verdachte opgemaakt.

Verlichtingscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op vrijdag 26 oktober tussen 19.45 21.00 uur op de Vermeerstraat, Leusderweg en Hamseweg in Hoogland een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 18 fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting.

Aanhouding voor baldadigheid en mishandeling: weekendarrangement

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 27 oktober omstreeks 01.00 uur een 17-jarige jongen en een 20-jarige man uit Putten aangehouden op verdenking van baldadigheid en mishandeling van een 31-jarige beveiliger. De beveiliger maakte zijn ronde rondom het afgezette gebied van de musembrand in de Binnenstad en zag de 17-jarige jongen een deel van de afzetting in de gracht tussen de Breestraat en de Nieuweweg gooide.

De beveiliger greep direct in en hield de vluchtende jongen aan. Een 20-jarige man probeerde te voorkomen dat de beveiliger de politie inschakelde en vervolgens sloegen zij beiden de beveiliger. Omstanders schoten daarop te hulp en de politie werd ingeschakeld. De gealarmeerde agenten konden de 17-jarige verdachte van de beveiliger overnemen en met gepast geweld onder controle brengen en boeien. De andere man werd eveneens aanhouden. Beiden werden in het bureau voor nader onderzoek ingesloten in het kader van het weekendarrangement.

Vier aanhoudingen openlijke geweldpleging FC-Utrechtsupporters: weekendarrangement

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdag 27 oktober omstreeks 23.30 uur vier mannen uit Utrecht en Kockengen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De mannen in de leeftijd van 19 t/m 45 jaar zouden op de Langestraat een 17-jongen uit Utrecht met een Ajaxshirt hebben geslagen en de confrontatie hebben gezocht met andere omstanders. Van dit laatste ontving de politie meerdere meldingen.

Op aanwijzing van het slachtoffer werd de mannen op de Krankeledenstraat aangetroffen en bij het zien van de agenten op de mountainbike gingen ze er vandoor. Na een korte achtervolging werden zij op de Varkensmarkt aangehouden. De vier mannen werden voor nader onderzoek in het kader van het weekendarrangement ingesloten en zullen de wedstrijd FCUtrecht-Ajax op zondag 28 oktober moeten missen.

Aanhouding voor belediging en rijden onder invloed

AMERSFOORT Op zaterdagmiddag 27 oktober heeft de politie omstreeks 17.20 uur een 50-jarige man uit Amersfoort op de Noordewierweg aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie en het rijden onder invloed. Surveillerende agenten reden op de Noordewierweg en moesten naar links uitwijken voor een geparkeerde auto langs de kant van de weg. Door deze uitwijkmanoeuvre fietste de 50-jarige man bijna tegen de politieauto op. Vervolgens begon hij een agente uit te schelden. Hierop werd besloten de man aan te houden. Bij de aanhouding roken de agenten alcohol. Omdat de man niet wilde meewerken aan de aanhouding werd hij met gepast geweld naar de grond gebracht en geboeid overgebracht naar het bureau. Hij blies 300 ug/l. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.