Politie Gelderland-Midden

Wageninger rijdt in gestolen auto

Publicatiedatum: 28-10-2007 13:35:40

Ede - Een 30-jarige Wageninger is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op de A12 nabij Ede. Agenten zagen de man rijden. Hun aandacht werd getrokken door wat schade aan de auto. Het kenteken werd nagetrokken en het bleek dat de wagen als gestolen te boek stond. Hierop werd de bestuurder tot stilstaan gemaand. De agenten hielden de Wageninger aan en troffen bij hem wat drugs aan. De drugs worden vernietigd. De Wageninger zit nog vast.
De auto is enige tijd geleden ontvreemd in Wageningen. Het voertuig is het eigendom van een Wageninger, die het te koop aanbood. Iemand heeft toen een proefrit gemaakt, maar de wagen is vervolgens nooit meer teruggebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek. 07-162822

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Ruit bus ingegooid; getuigen gezocht

Publicatiedatum: 28-10-2007 13:35:20

Ede - Een ruit van een bus in Ede is zaterdagavond ingegooid. De politie is op zoek naar getuigen.
Die avond had een buschauffeuse een woordenwisseling met een passagier gehad. Deze passagier is vervolgens met een andere jongen in de bus gaan zitten. Bij de halte Lindehorst stapten zij de twee uit en daarbij gedroeg men zich recalcitrant. Toen rond 18.30 uur de bus over de Kranenburg reed, werd een ruit van de bus ingegooid. Voor zover bekend raakte hierbij niemand gewond. Volgens enkele passagiers zouden de twee jongens die eerder in de bus zaten de vernieling hebben gepleegd.
Van de twee zijn signalementen bekend. Beiden hebben een getinte huidskleur. De ene heeft een smal gezicht, een slank postuur, is ongeveer 1.65 meter lang en 17 a 18 jaar oud. Hij had sluik haar. De andere jongen is mollig, ongeveer even lang en oud als de eerste jongen. Hij had kort zwart haar en droeg een blauwe jas met capuchon. Mogelijk zijn er mensen die informatie over de vernieling hebben. Hen wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844.
07-162662

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053