Rechtbank 's-Gravenhage

Inhoudelijke behandeling strafzaak tegen gezinsvoogd Savanna begint 29 oktober

's-Gravenhage, 23 oktober 2007 - De rechtbank 's-Gravenhage begint op maandag 29 oktober 2007 met de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de gezinsvoogd van het meisje Savanna. Dit meisje is in september 2004 overleden na een periode van ernstige verwaarlozing en mishandelingen door haar moeder. De gezinsvoogd wordt dood door schuld dan wel schuld aan zware mishandeling van Savanna tenlastegelegd.
De behandeling van deze zaak zal de hele week duren. De zittingen vinden plaats in het Paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan 60 in Den Haag.

Planning zittingen
De planning van de verschillende onderdelen van de behandeling van deze zaak is als volgt:

maandag 29 oktober - behandeling van de feiten dinsdag 30 oktober - voortzetting behandeling van de feiten woensdag 31 oktober - horen getuigen
donderdag 1 november - requisitoir officier van justitie vrijdag 2 november - pleidooi verdediging

De zittingen beginnen elke dag om 9.30 uur.
Wanneer zich tijdens de behandeling van de zaak omstandigheden voordoen die voor de rechtbank aanleiding zijn de hier genoemde planning te wijzigen, zal dit tijdens de zitting worden meegedeeld.

Toegang
De behandeling van deze zaak is openbaar en, voor zover er plaats is, toegankelijk voor belangstellenden. De zittingen vinden plaats in zittingszaal F2, op de tweede verdieping van het Paleis van Justitie. Een beperkt aantal belangstellenden kan plaatsnemen op de publieke tribune van deze zittingszaal. Daarnaast wordt er een extra videozaal ingericht in zittingszaal H1, eveneens op de tweede verdieping van het gebouw. Hier is plaats voor max. 75 personen en kunnen de zittingen de hele week via een directe videoverbinding gevolgd worden.

Pers
Vanwege de verwachte grote belangstelling voor deze zaak wordt journalisten die de zittingen willen bijwonen verzocht zich aan te melden bij de afdeling voorlichting van de rechtbank. Dit geldt ook voor de schrijvende pers. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 26 oktober om 12.00 uur. Telefoon 070 381 1943, e-mail: voorlichting.rb.den.haag@rechtspraak.nl .

Perskaart
Journalisten die de zittingen in de zittingszaal willen volgen, worden uitsluitend op vertoon van hun perskaart toegelaten.

Tekenaars niet toegelaten
De verdediging van de verdachte heeft laten weten dat de verdachte geen toestemming geeft voor het maken van tekeningen tijdens de behandeling van deze zaak. Tekenaars worden daarom niet toegelaten.

Audiovisuele media
Audiovisuele media kunnen uitsluitend opnamen maken van de opkomst van de rechtbank en de voordracht van de tenlastelegging door de officier van justitie op maandag 29 oktober om 9.30 uur. Aanmelding uiterlijk vrijdag 26 oktober om 12.00 uur bij de afdeling voorlichting van de rechtbank. Tel. 070 381 1943. E-mail: voorlichting.rb.den.haag@rechtspraak.nl .

Voor nadere informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van de rechtbank 's-Gravenhage, tel. (070) 381 1943.


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 23 oktober 2007