P E R S B E R I C H T

NETGEAR opnieuw in Deloitte Technology Fast 50

Voor tweede achtereenvolgende jaar genoteerd als één van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven in Sillicon Valley

Rotterdam, 29 oktober 2007 - NETGEAR, leverancier van geavanceerde netwerkoplossingen, is voor het tweede achtereenvolgende jaar opgenomen in de Deloitte Technology Fast 50 van Sillicon Valley. Deze prestigieuze ranglijst is opgesteld door Deloitte & Touche USA LLP, de Amerikaanse tak van de internationale professionele dienstverlener Deloitte Touche Tohmatsu. In de lijst staan de vijftig snelst groeiende technologie-, media- en telecombedrijven van Sillicon Valley. De notering op de lijst wordt bepaald door het percentage inkomstengroei in de periode 2002-2006. Ook vorig jaar stond NETGEAR in de Fast 50.

Het is geweldig om wederom een plaats te hebben veroverd in de Fast 50 , zegt Patrick Lo, voorzitter en CEO van NETGEAR. In deze lijst staan alleen bedrijven met uitzonderlijke inkomstengroei, winst en aandeelhouderswaarde. Onze tweede notering op rij vormt daarom een nieuw referentiepunt in onze innovatieve successen binnen de bedrijfstak, die allemaal één doel hebben: onze klanten over de hele wereld eersteklas netwerkproducten leveren.

Om te worden opgenomen in de Technology Fast 50, moet een bedrijf aan een aantal basiseisen voldoen. De inkomsten over 2002 moeten minstens 50 duizend dollar bedragen, die in 2006 minstens 5 miljoen dollar. Het hoofdkantoor moet gevestigd zijn in Sillicon Valley. En het bedrijf moet eigenaar zijn van de technologieën die aan de basis staan van een aanmerkelijk deel van de inkomsten of een aanmerkelijk deel van de inkomsten in de ontwikkeling van technologie investeren. Met de notering in de Technology Fast 50 staat NETGEAR automatisch ook in de Technology Fast 500, de lijst van de snelst groeiende bedrijven in Noord-Amerika.

Het is een grote prestatie om vijf jaar lang zo sterk te blijven groeien , zegt Mark Jensen van Deloitte & Touche LLP. We feliciteren NETGEAR met de grote technologische betrokkenheid die ze aan de dag leggen en zijn er trots op dat dit bedrijf een plaats in onze Technology Fast 50 heeft.

Netgear

Netgear (Nasdaq: NTGR) ontwerpt geavanceerde netwerkproducten die voorzien in de specifieke behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen en van thuisgebruikers. Het productaanbod van het bedrijf telt ongeveer 150 producten waarmee gebruikers hun Internetverbinding, randapparaten, bestanden, digitale multimedia content en toepassingen kunnen delen en gebruiken met meerdere computers en andere apparaten met Internettoegang. In juni 2006 is Netgear voor het tweede achtereenvolgende jaar door Business Week opgenomen in de lijst Hot Growth 100 van de snelstgroeiende bedrijven in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van Netgear bevindt zich in Santa Clara, Californië. Het Benelux-kantoor is gevestigd in Rotterdam. Meer informatie is te vinden op www.netgear.nl.