Mannen mishandeld

UTRECHT Op de Van Humboldstraat vond zondagmorgen een mishandeling plaats waarbij twee mannen gewond raakten.

Twee mannen 23 en 24 jaar uit Utrecht fietsten rond 00.25 uur over de Van Humboldstraat in de richting van het centrum. Het tweetal reed langs twee jongens waarvan zij in eerste instantie dachten hen te kennen. Nadat er handjes werden geschut begon één van de onbekende mannen zonder enige aanleiding op het tweetal in te slaan. Uiteindelijk vertrokken de verdachten in onbekende richting. De slachtoffers moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze mishandeling. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Aangehouden voor baldadigheid

UTRECHT - De politie heeft zondagmiddag een jongen aangehouden omdat hij zich baldadig gedroeg en verzet pleegde tijdens zijn aanhouding.

Tijdens de surveillance zagen agenten dat een jongen tegen een fiets aan het trappen was. De agenten spraken de 17-jarige jongen uit Utrecht aan op zijn gedrag en vroegen naar zijn identiteitsbewijs. De Utrechter kon zich niet legitimeren en moest mee naar het bureau. De jongen wilde hier niets van weten en verzette zich tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk werd hij met gepast geweld en geboeid overgebracht naar het bureau.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT Op de Dr. Schaepmansstraat heeft de politie zondagmorgen een man aangehouden die onder invloed op zijn bromfiets reed.

Omstreeks 02.45 uur zagen agenten een bromfietsbestuurder zonder achterlicht over de Dr. Schaepmanstraat rijden. De bestuurder kreeg een stopteken maar wilde niet stoppen. Na een korte achtervolging werd de 17-jarige jongen uit Utrecht op de St. Josephlaan aan de kant gezet. Een eerste blaastest wees uit dat hij te veel gedronken had. Op het bureau gaf de ademanalyse 305 ug/l aan. Met een proces-verbaal en een rijontzetting van twee uur werd de jongen weer naar huis gestuurd.

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie een man op de Marnixlaan aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten ter hoogte van de Marnixlaan en de Amsterdamsestraatweg een automobilist slingerend over de weg rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de 30-jarige man uit Amersfoort te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 390 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur kon de man weer naar huis.

Twee mannen aangehouden na achtervolging

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 28 op maandag 29 oktober twee mannen aangehouden na een achtervolging.

Op de Marnixlaan zagen agenten rond 01.45 uur een bestuurder met een terreinwagen een verdachte manoeuvre uithalen bij het zien van de agenten. Zij vertrouwden het niet en zette de achtervolging in. De bestuurder verhoogde zijn snelheid en wilde duidelijk uit handen blijven van de politie. Op de Cartesiusweg negeerde de bestuurder tot twee maal toe het rode verkeerslicht en reed met zeer hoge snelheid (140 km/u) in de richting van de wijk Oog in Al.

Na een omzwerving kwam de bestuurder op de Zuilensering terecht en keerde daar om tegen het verkeer in te gaan rijden. Uiteindelijk reed de bestuurder het terrein van de Maarsseveenseplassen op en kon de politie de auto klemrijden. De twee inzittenden 19 en 22 jaar uit Rotterdam werden aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau. De auto is voor onderzoek in beslag genomen. De bestuurder gaf aan niet te zijn gestopt omdat hij een joint aan het roken was.