Datum: 20071029 Titel: Politieberichten regio Gelderland-Midden **DATUM*** Arnold zegt: Politie gelderland-Midden, multiple Titelbalk gaf: Politieregio Gelderland-Midden

Politie Gelderland-Midden

Utrechtenaar verdacht van bedreiging

Publicatiedatum: 29-10-2007 11:36:07

EDE - Een 31-jarige man uit Utrecht is zondagavond door de Edese politie aangehouden op verdenking van bedreiging van een 51-jarige inwoonster van Ede. De twee zouden elkaar hebben ontmoet via een chatbox en elkaar zondagavond in de woning van de vrouw hebben ontmoet. Op een gegeven moment zou er ruzie zijn ontstaan waarbij de Utrechtenaar de vrouw met de dood zou hebben bedreigd. Het slachtoffer wist de woning te ontvluchten en de politie in te schakelen. De man is even later in de woning aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij zit momenteel nog vast voor nader onderzoek. Door de Edese is aangifte gedaan.
(07-163110)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongens (9 en 13) verdacht van vernieling ruit bus
Publicatiedatum: 29-10-2007 11:35:25

EDE - Twee jongetjes van negen en dertien jaar uit Ede zijn zondagmiddag in hun woonplaats door de politie aangehouden wegens vernieling. De twee zouden een ruit van een bus hebben ingeschoten met een soort katapult. De bus reed omstreeks half vier over de Willy Brandtlaan. Op een gegeven moment zag de buschauffeur dat de jongetjes met een erwtenschieter iets richting de bus schoten waarna de ruit achter hem kapot ging. Hierop heeft hij de bus stilgezet en is naar de jongens toegelopen. Nadat de politie erbij was gehaald werden de twee aangehouden. Inmiddels zijn ze weer vrijgelaten en overgedragen aan hun ouders. De twee bekenden met een erwtenschieter met maïskorrels te hebben geschoten. De negenjarige vertelde op de bus te hebben geschoten waardoor de ruit sneuvelde. Door de ouders van de jongens zal een schadevergoedingsregeling worden getroffen. (07-163003)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---