KNHS


Schaap Holland voltigewedstrijd
29 oktober 2007
Esther Sneekes

1 | 2

Dronten - Zaterdag 27 oktober werd in Dronten voor de 29e keer een Voltigewedstrijd op de Flevomanege georganiseerd! Ondanks de kou was de sfeer goed op de Schaap Holland Voltigewedstrijd en werd er fanatiek gevoltigeerd door de voltigeurs van de verschillende deelnemende voltigeverenigingen komende uit het gehele land.

De dag begon al vroeg met het Basispaardrijden en de teams klasse E. Het team van manege De Eenhoorn (zie foto) had deze dag haar primeur om deel te nemen aan een KNHS voltigewedstrijd. Deze FNRS voltigeurs maken gebruik van de mogelijkheid voor FNRS voltigeurs om deel te nemen KNHS wedstrijden. Nadat de voltigeurs uit deze laagste klassen hun prijzen in ontvangst hadden genomen was het de beurt aan de hogere teams om hun verplichte oefeningen te laten zien. Vervolgens verschenen er maar liefst 32 solisten aan de start. Van de 15 junioren solos ging uiteindelijk Simone Zomer van Voltige Vereniging De Molen met de eerste prijs naar huis. Bij de solos klasse C was de overwinnig voor Stephanie van Zuilen van Voltige Vereniging Hornedamme. In de solo klasse B wist Carol van Kershaver eveneens van Voltige Vereniging De Molen de 1e plaats te bemachtigen. In de hoogst mogelijke solo klasse, solo klasse A, waren zowel de 3e, 2e, als 1e plaats voor de zusjes Sneekes. Esther (zie foto) behaalde uiteindelijk de 3e plaats, Cindy werd nipt 2e achter haar zus Carola die met en mooie 7,197 deze klasse wist te winnen!

In de namiddag verschenen de teams vanaf de Klasse D voor de tweede maal in de ring om hun kuren te laten zien. De klasse D werd gewonnen door het 2e team van Voltige Vereniging De Hondsrug. Bij de C-teams was de overwinning voor het 1e team van Voltige Vereniging De Hondsrug en in de klasse A behaalde het team dat onlangs Nederlands Kampioen is geworden in hun klasse op hun nieuwe aanwinst, het paard Robin Purina, de 1e plaats.

Foto's: Arjen van der Spek