Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Fietsendiefstalproject blijft succesvol

Winterswijk, 29-10-2007 o In de afgelopen drie maanden heeft de politie Winterswijk zich wederom met de bestrijding van fietsdiefstal bezig gehouden. Het leverde weer enkele aanhoudingen op.

Een Winterswijkse jongeman werd buiten heterdaad aangehouden, omdat hij een fiets met een waarde van circa 600 euro voor 50 euro op straat aanbood. Deze fiets bleek twee weken hiervoor gestolen te zijn van een Winterswijkse inwoner. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en de fiets is terug gegaan naar de rechtmatige eigenaar.

Observerende politieagenten zagen drie jongelui tussen de fietsenstalling naar een fiets zoeken. Terwijl twee van hen op de uitkijk stonden, probeerde nummer drie het slot te forceren. Alle drie zijn op heterdaad aangehouden Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Verder heeft de politie diverse fietsenstallingen van scholen gecontroleerd op de aanwezigheid van gestolen fietsen en hebben agenten wederom woonwijken bezocht en mensen er op geattendeerd hun fiets vooral ook naast de woning op slot te zetten.

Ondanks de politie-inspanningen worden er nog steeds te veel fietsen gestolen. De politie verzoekt 112 te bellen, wanneer men getuige is van fietsdiefstal. Ook verneemt de politie graag wanneer er fietsen ver onder de prijs op straat worden aangeboden. Het zal uw fiets maar zijn.