Ingezonden persbericht


Den Haag -

Workshop kunstkijken op 5 locaties in het land

Sinds dinsdag 31 juli is de site www.janvijftigschild.nl in de lucht. Een site die zich richt op cursisten die een 'workshop kunst kijken' willen gaan doen.

Verschillende thema's Middeleeuwen, Gouden Eeuw en Moderne Architectuur worden op verschillende locaties verspreid door het land aangeboden. Op een 'actieve' manier en met moderne media worden deze workshops gegeven door een en dezelfde docent Jan Vijftigschild. Daarom heeft het ook de naam workshop gekregen.

De groep bestaat uit maximaal 30 tot 35 personen en het worden geen massa hoorcolleges. De noodzakelijke wisselwerking tussen workshop verstrekker en publiek is op deze manier beter te garanderen. In de omgeving van de locatie kan men ook een kopje koffie drinken of iets eten. Wordt het een ontspannende bijeenkomst waar men ook nog wat aan overhoudt.

Tijden
De theorie van de workshops wordt aangeboden op 2 doordeweekse avonden vanaf 29 oktober. Gevolgd door een dagbezoek aan een musea en een stadswandeling in het weekend. De kosten bedragen voor de 3 bijeenkomsten ¤ 75,-- In januari starten de workshops opnieuw op maar dan met andere thema's op de locaties

De locaties zijn
Amsterdam in Pakhuis de Zwijger, Gouden Eeuw, 31 oktober en 7 november Utrecht bij de locatie de 7 linden aan het Lagenoord, Middeleeuwen, 30 oktober en 6 november Den Haag aan de Haagse Hogeschool, Architectuur, 1 november en 8 november Zwolle bij Hogeschool Windesheim, Middeleeuwen, 16 oktober en 22 oktober Den Bosch bij het nieuwe JheronimusBosch art center, Middeleeuwen, 29 oktober en 5 november

Jan Vijftigschild is jarenlang docent kunstgeschiedenis geweest aan een lerarenopleiding. Momenteel is hij toeristengids met toeristen van allerlei nationaliteiten. Als geen ander weet hij hoe de spanningsboog is in een groep. Kunst moet je namelijk leren consumeren wil je het maximale eruit halen. Veel mensen verlaten doodmoe hun kostbare museumbezoek locatie, terwijl men daar toch zoveel beter van had kunnen genieten als men wist waar men op had moeten letten. Net als met eten van bijzondere dingen dat moet je ook leren. Je moet over ervaringen beschikken en de elementen aangereikt krijgen die het proces aansturen.

Daar gaan we het over hebben in de aangeboden workshops. Kijken voltrekt zich volgens bepaalde principes en kunstenaars maar ook architecten bedienen zich daar van. En daar is niks geheim aan dat is gewoon te leren.

Kijk maar op de site www.janvijftigschild.nl Meer informatie:
Workshop Kunstkijken
Jan Vijftigschild
Fijnjekade 299
2521 DV Den Haag
070 - 3952153
www.janvijftigschild.nl
jan.vijftigschild@planet.nl