Politie Friesland

Politieberichten van maandag 29 oktober

Fryslân, 29-10-2007 * Politieberichten van zondag oktober 11.00 uur t/m maandag 29 oktober 07.00 uur.

Heerenveen: jongetje gewond na val
De politie heeft zondagmiddag in Thialf het ambulancepersoneel geassisteerd. Een 7-jarige jongetje uit Oudeschoot was in het IJshockeystadion van een hoogte van ongeveer 3,5 meter gevallen op een betonnen vloer. Het slachtoffer liep hierbij letsel op aan zijn hoofd en been. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Later die middag werd het jongetje overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Twijzel: politie houdt twee verdachten aan voor vandalisme en brandstichting De politie heeft zondagmiddag op de Simke Kloostermanstraat een 15-jarige inwoner van Twijzelerheide en een 15-jarige inwoner van Twijzel aangehouden op verdenking van vandalisme en brandstichting. De agenten kregen een melding van rookontwikkeling achter het gymlokaal. Eenmaal ter plaatse zagen ze dat er rook en vonkjes over het gymlokaal waaiden. Op een parkeerterrein voor de jeugdsoos stonden de twee jongens. Zij verklaarden direct dat ze een bult bladeren in brand hadden gestoken. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werden direct de beide ouders van het duo ingelicht. Na verhoor en een proces-verbaal mochten de twee het bureau verlaten.

Leeuwarden: inbraak in woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Veestraat. Tussen zaterdagmiddag en zondagavond kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit de woning werden 60 dvd's weggenomen. De 19-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: tuinhuisje in brand
De politie heeft zondagavond de brandweer geassisteerd bij een brand in een tuinhuisje achter een woning aan de Begoniastraat. Door vermoedelijk brandstichting ontstond er brand. Een buurman ontdekte het vuur en waarschuwde de hulpdiensten. Ondertussen probeerde hij met een aantal emmers water de brand te blussen. Hierbij geholpen door agenten met een poederblusser. De brandweer arriveerde snel en nam de bluswerkzaamheden over. Zij konden echter niet voorkomen dat het huisje veel schade opliep.

Ternaard: rijden onder invloed
De politie heeft zondagavond op de Gysbert Japiksstrjitte een 43-jarige automobilist uit Ternaard aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De bestuurder viel op omdat hij slingerde en daarbij de gehele rijbaan gebruikte. De automobilist parkeerde zijn auto bij zijn woning en ging naar binnen. De man weigerde, ondanks diverse verzoeken, om vrijwillig mee te gaan naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hierop werd hij aangehouden. Eenmaal aangekomen bij het bureau weigerde de verdachte wederom elke medewerking. Daarop werd besloten om het rijbewijs van de man in te vorderen en hem een rijverbod van 24 uur te geven. Tevens kreeg hij een proces-verbaal. Na onderzoek bleek ook dat zijn auto niet was verzekerd. Ook hiervoor werd een proces-verbaal opgemaakt.

Lemmer: politie houdt drie verdachten aan voor brandstichting De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Plattedijk drie inwoners van Lelystad van 27,41 en 51 jaar aangehouden op verdenking van brandstichting. Omstreeks 02.00 uur kregen agenten een melding van brand in de Wieringerstraat. Eenmaal ter plaatse was de brandweer al druk aan het blussen. Na onderzoek bleek dat er bij een schutting brand was ontstaan. Door de warmte raakte een papiercontainer en een houten berging zwaar beschadigt. Direct na de brand begonnen de agenten met een zoekslag in de omgeving van de brand. Op de Munnikplaat zagen ze een auto een doodlopende straat in rijden. De bestuurder ontdekte dit ook en reed weer achteruit. Via de Steile Bank en de Spaanderbank verliet de automobilist Lemmer. Omdat de agenten het niet vertrouwden besloten ze om de auto te achtervolgen. Op de Plattedijk kreeg de bestuurder een stopteken, waarna er een controle volgde. Omdat de drie inzittenden geen goede verklaring konden geven en omdat één van hen een valse identiteit opgaf, werd besloten om het trio aan te houden. Ze werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Omdat er onvoldoende aanwijzingen waren voor betrokkenheid bij de brand mochten twee van hen, de mannen 27 en 41 jaar, het politiebureau verlaten. De 51-jarige man moest echter blijven omdat hij een valse identiteit had opgegeven.