Gemeente Stein


Voedselbank Limburg Zuid opent in Urmond een nieuwe locatie 29-10-2007

Plaatselijke klanten van de voedselbank die nu nog in Geleen terecht kunnen, worden straks in het nieuwe onderkomen in Urmond geholpen. Daar bovenop is nog plaats voor 20 huishoudens. Mensen die zich willen aanmelden voor voedselhulp van de voedselbank kunnen dat niet zelf doen, maar moeten hiertoe een verzoek indienen bij een hulpverlenende instantie als o.a. het Riagg, maatschappelijk werk, bureau jeugdzorg, de thuiszorg of de sociale dienst. Hulpverlenende instanties kunnen potentiële voedselbankklanten uitsluitend via de website www.voedselbanklimburg.nl aanmelden als zij voldoen aan de criteria van de voedselbank.

Omdat de nieuwe locatie wat afgelegen is, heeft de gemeente Stein toegezegd naar een oplossing te zoeken voor mensen zonder vervoer om dit probleem op te lossen. ,,Daar zijn we enorm blij mee, aldus bestuursvoorzitter Richard Stille. ,,Het is heel positief van de gemeente dat ze zo met ons meedenkt en dit voor ons regelt zodat onze klanten goed gebruik kunnen maken van de nieuwe locale voedselbank.

Voor deze nieuwe locatie is de voedselbank nog op zoek naar vrijwilligers, bij voorkeur uit de gemeente Stein, voor de functie van coördinator (3) en een locatie-coördinator (1). Zij verzorgen het klaarzetten en uitdelen van de voedselpakketten elke donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. Ook hebben deze mensen een sociale functie. De uitdeellocaties van Voedselbank Limburg Zuid kenmerken zich door een huiskamersfeer waarin mensen ervaringen met elkaar kunnen delen. Kandidaten kunnen meer informatie vinden op de site van de voedselbank onder het kopje 'vacatures'. Aanmelden kan t/m vrijdag 16 november en uitsluitend via info@voedselbanklimburg.nl.

Daarnaast is bij de voedselbank nog dringend behoefte aan twee nieuwe koelkasten en twee diepvriezers voor in het nieuwe pand in Stein. Wilt u deze beschikbaar stellen of heeft u voedselproducten die u aan Voedselbank Limburg Zuid wilt schenken, neem dan contact op met de voedselbank via info@voedselbanklimburg.nl. Aanvullende informatie over het schenken van voedsel door bedrijven en particulieren vindt u op onze website www.voedselbanklimburg.nl. Donateur worden kan ook vanaf 4 euro per maand. Ook hiervoor vindt u op onze website meer informatie.