Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 29 oktober 2007

Zaanstreek-Waterland, 29-10-2007 o Met: Brand in bootjes, geweld in café en aanrijding met drank op

Bekeuringen bij zebra

Zaandam, vrijdag 26 oktober 2007.

De politie heeft op de Gedempte Gracht bij de kruising met het Rustenburg 16 bekeuringen gegeven voor het niet verlenen van vrije doorgang aan voetgangers die gebruik maken van het zebrapad. Een automobilist die een overstekende voetganger geen vrije doorgang verleent maakt kans op een boete van 130 euro. Er wordt meer gecontroleerd naar aanleiding van klachten van voetgangers en het ontstaan van gevaarlijke situaties.

Brand in bootjes

Zaandam, zondag 28 oktober 2007, 23:06 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar branden in twee boten die lagen afgemeerd aan de Zuidervaart vlakbij de busbrug over de Thorbeckeweg. Bij arriveren van de brandweer en politie stonden twee boten in brand. Tijdens de bluswerkzaamheden ontploften gastanks en een boot raakte op drift in de richting van de brug. Dit schip werd met een bootje van de brandweer Oostzaan teruggebracht naar de steiger waar werd nageblust. Dit kon echter niet verhinderen dat het scheepje alsnog is gezonken. De Zuidervaart werd tijdens het blussen afgesloten en op last van de brandweer werd een eethuisje enige tijd gesloten. Omdat er mogelijk sprake is van brandstichting verzoekt de politie van het wijkteam Zaandam Zuidoost getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Verdacht

Volendam, zondag 28 oktober 2007, 13:08 uur.

De politie heeft twee mannen uit Utrecht van 50 en 53 jaar oud aangehouden als verdachten van poging tot autokraak. Een oplettende Volendammer zag de mannen met een oud busje arriveren op de Willem van Nieuwenhovenstraat. De bijrijder stapte uit en voelde aan twee geparkeerde busjes of ze afgesloten waren. Toen het busje weer wegreed heeft de getuige de politie gebeld en het tweetal gevolgd. Hij zag dat zij bij ieder busje stopten en aan de deuren voelden. Agenten konden de mannen later aanhouden. De mannen hadden een los navigatieapparaat waarvan de herkomst niet kon worden vastgesteld. Omdat de verdachten zich (nog) niet aan een strafbaar feit schuldig hadden gemaakt, moest de recherche hen na verhoor in vrijheid stellen.

Winkeldievegge

Zaandam, zondag 28 oktober 2007, 15:00 uur.

De politie heeft een 45-jarige Zaandamse aangehouden als verdachte van winkeldiefstal. De vrouw was door het personeel van een sieradenwinkel vaker malen in de winkel gezien terwijl zij nooit iets kocht. Wel werd na haar bezoek steeds lege verpakking gevonden. Nu een personeelslid had gezien dat de vrouw iets in haar tas deed kon zij worden aangehouden. De Zaandamse had een stel oorbellen meegenomen zonder te betalen. Omdat de vrouw al eerder wegens diefstal met de politie en justitie in aanraking was geweest, wordt proces-verbaal opgemaakt en zal zij zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

Geweld in café

Volendam, zondag 28 oktober 2007, 22:12 uur.

De politie heeft een 34-jarige, in Antwerpen woonachtige, man aangehouden als verdachte van mishandeling, bedreiging en vernieling. De man zou in een café aan de Haven glazen hebben vernield, klanten hebben bedreigd en mensen hebben verwond door te slaan en te steken met een gebroken glas. Een man werd met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en opgenomen. Deze man weigerde aangifte te doen en wilde de politie ook niet zijn naam geven. Diverse bezoekers waren terughoudend in het informeren van de politie. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Gewonden bij aanrijding

Westbeemster, zondag 28 oktober 2007, 14:15 uur.

De politie heeft een aanrijding onderzocht die plaatsvond op de kruising van de Rijperweg met de Wormerweg waarbij twee personen gewond raakten. Een 19-jarige vrouw uit Zuidoostbeemster reed in een personenauto over de Wormerweg vanuit de richting Noordbeemster en wilde de kruising met de Rijperweg oversteken. Hierbij negeerde zij de haaientanden en raakte in botsing met de voor haar van rechts komende 75-jarige automobilist uit Middenbeemster. De laatste werd samen met een 44-jarige inzittende met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt van de aanrijding proces-verbaal op. De twee personenauto's raakten vermoedelijk total loss en werden door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Vrouw gewond na aanrijding

Zaandam, zondag 28 oktober 2007, 17:51 uur.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een aanrijding tussen een 17-jarige bromfietser uit Zaandam en een 82-jarige plaatsgenote die op een fiets reed. De bromfietser reed over de parallelweg van de H. Gerhardstraat, komende uit de richting van de Veldvliegerweg. Doordat de bromfietser niet voldoende rechts reed kwam hij frontaal in botsing met de vrouw op de fiets. De vrouw werd per ambulance met vermoedelijk ernstig letsel en buiten kennis naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de bromfiets meegenomen voor technisch onderzoek. Proces-verbaal van de aanrijding wordt opgemaakt.

Stalker aangehouden

Purmerend, zaterdag 27 oktober 2007, 17:41 uur.

De politie heeft een 46-jarige man uit Purmerend aangehouden als verdachte van stalking en bedreiging. Een vroegere vriendin van de man had hier aangifte van gedaan bij de politie. De verdachte kwam op uitnodiging aan het bureau waar hij werd aangehouden, ingesloten en in verzekering gesteld. De recherche onderzoekt een en ander en maakt proces-verbaal op.

Aanrijding met drank op

Landsmeer, zondag 28 oktober 2007, 22:16 uur.

De politie heeft een 53-jarige man uit Utrecht met een Grieks rijbewijs aangehouden nadat hij met zijn personenauto een aanrijding had veroorzaakt met de personenauto van een 31-jarige Amsterdammer. De man uit Utrecht reed over de IJdoornlaan vanuit de richting Amsterdam. Hij sloeg bij het Zuideinde linksaf en reed daarbij tegen de auto van de Amsterdammer. Beide voertuigen hadden flinke schade. De man uit Utrecht bleek onder invloed van alcohol. Hij blies meer dan drie en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid. In overleg met de officier van justitie moest hij direct 1050 euro betalen. Nadat het geld aan het bureau was afgeleverd werd de verdachte in vrijheid gesteld.

Laatst gewijzigd 29-10-2007 16:38 | © Politie Zaanstreek-Waterland |