Veilig Amsterdam


Politiewijzer - veel info in een handige gids

Politie Amsterdam-Amstelland

Downloads

Kijk ook bij


* Politie Amsterdam-Amstelland

29 oktober 2007

De politie Amsterdam-Amstelland heeft een handige gids uitgebracht, de Politiewijzer. Het boekje, dat deze week huis-aan-huis bij alle 360.000 huishoudens in de regio wordt verspreid, staat boordevol informatie en biedt het publiek hulp bij allerlei vragen.

Hoe meld ik een incident bij de politie? Kan dit ook anoniem? Bij wie kan ik aangifte doen? "De politie wil de mensen zo goed mogelijk informeren hoe zij in contact kunnen komen met de politie in de wijk. Wij vinden het belangrijk dat de bewoners ons kennen, ons weten te vinden en dat het duidelijk is wat wij voor de mensen kunnen betekenen", aldus korpschef Welten in het voorwoord. De politie werkt samen met haar partners aan een veilige regio. Maar de hulp van het publiek is minstens zo belangrijk bij de aanpak van haar speerpunten. In de Politiewijzer is daar meer over te lezen.

Politiewerk
Verder geeft de politie bijvoorbeeld uitleg over veilige deelname aan het verkeer, de recherche en het arrestatieteam. Wanneer mogen agenten met zwaailicht en sirene rijden en moeten zij zich ook legitimeren? Wat doet de politie bij verschillende soorten misdrijven en wat kan het publiek daar zelf aan doen? Op al deze vragen zijn de antwoorden te vinden. Tot slot wordt naast uitleg over het werk van de politie ook uitgelegd hoe je bij de politie kan komen werken. Het korps is altijd op zoek naar mensen die iets extra's kunnen bieden en heeft plaats voor functies in uniform, in burger en voor vrijwilligers.

Eerste keer
Het is de eerste keer dat het korps Amsterdam-Amstelland dit handige boekje uitbrengt. Het biedt het publiek een hulp om om het korps te ondersteunen bij het werken aan een veilige regio. Bewaar hem dus op een plek waar hij snel is te vinden.

Nieuwe huisstijl
Het is de eerste externe uitgave in de nieuwe huisstijl. Het belangrijkste kenmerk daarin is het grote politieblauwe kader bovenin. Aan het kader hangen in het goud de letters AA. Een grote rol is weggelegd voor fotografie direct onder het kader. Rechts onderaan staat het motto van de Nederlandse politie âWaakzaam en dienstbaarâ. De nieuwe huisstijl is voor alle interne en externe communicatieproducten van het korps Amsterdam-Amstelland. Denk aan folders, flyers, posters en de website. De komende maanden wordt de nieuwe huisstijl geleidelijk ingevoerd.