Ingezonden persbericht


RIM introduceert Facebook voor BlackBerry smartphones

Nieuwe softwareapplicatie biedt snelle mobiele toegang voor Facebook-gebruikers

Waterloo, Canada/Bunnik, 30 oktober 2007 - Research In Motion (RIM) (Nasdaq: RIMM; TSX: RIM) introduceert Facebook® voor BlackBerry® smartphones. Deze nieuwe BlackBerry-softwareapplicatie biedt snelle en eenvoudige toegang tot de populaire netwerksite Facebook. De applicatie maakt hierbij gebruik van de pushgebaseerde BlackBerry-systeemarchitectuur en van het Facebook-platform.


1cbf9e.jpgMet de Facebook-applicatie voor BlackBerry smartphones kunnen Facebook-gebruikers draadloos berichten, foto's, 'pokes' en 'Wall Posts' verzenden en ontvangen. De uitgebreide applicatie biedt meer dan eenvoudige en snelle, browsergebaseerde toegangsopties. Wanneer Facebook-vrienden een bericht, Wall Post of poke sturen, meldt de oplossing dit automatisch aan de BlackBerry smartphone. Ook maakt de applicatie het mogelijk om onderweg foto's te maken, deze te uploaden naar de website met bijschriften en tags, snel en eenvoudig vrienden uit te nodigen, events en fotoalbums te beheren en de persoonlijke status bij te werken.

"Facebook wordt steeds populairder onder BlackBerry-gebruikers en een steeds belangrijker onderdeel van hun persoonlijke communicatie", zegt Mike Lazaridis, President en Co-CEO van RIM. "Facebook en RIM hebben dezelfde visie op uitgebreide mobiele communicatie en op sociale netwerken gebaseerd op open standaard-platformen. Daardoor konden we samen een applicatie voor Facebook-gebruikers maken, die profiteert van de pushgebaseerde architectuur, multimediaopties en alle gebruiksfuncties van de BlackBerry."

"De werelden van draadloze communicatie en sociale netwerken, zoals Facebook, overlappen steeds meer. Mensen zoeken namelijk naar nieuwe manieren om in contact te blijven met collega's en vrienden. Daardoor is de kans groot dat mobiele toegang tot dit soort netwerken populairder wordt", zegt Jill Aldort, Senior Analist Consumer Research bij Yankee Group. "Zelfs in een nieuwe markt als deze gebruikt negentien procent van de volwassen sociale netwerkers ook een mobiele telefoon om deze sites te bezoeken."

Met de applicatie kunnen gebruikers snel en eenvoudig contact maken met hun Facebook-vrienden en -collega's, en blijven ze hierdoor continu in contact. De applicatie biedt ze de volgende opties:
* ontvangen van automatische meldingen en berichten door gebruik van de pushgebaseerde architectuur van het BlackBerry-platform. Gebruikers kunnen zelfs een ringtone of trilsignaal instellen speciaal voor Facebook-gerelateerde content;
* snelle toegang tot essentiële functies met icoontjes op het beeldscherm. Hiermee kunnen gebruikers hun status aanpassen, foto's uploaden, vrienden toevoegen, iemand 'poken', op iemand 'Wall' schrijven of een bericht versturen;
* mogelijkheid om vrienden uit te nodigen en uitnodigingen te accepteren;
* snel foto's maken en posten met bijschrift of tag. De foto-uploadmogelijkheid is ook te integreren met de camera en de fotobeheerapplicatie van de BlackBerry smartphone;
* status van vrienden bekijken;

* offline lezen en opstellen van berichten. Als de gebruiker even geen netwerk heeft, wordt het bericht in een wachtrij geplaatst tot de BlackBerry weer bereik heeft.

Facebook voor BlackBerry smartphones is gratis* te downloaden op pc of smartphone via www.facebook.com of via www.blackberry.com/facebook/mobiledownload.

*Het kan zijn dat er kosten zijn verbonden aan het draadloos versturen van data. Dit is na te gaan bij de serviceprovider.

# # #

Over Research In Motion (RIM)

Research In Motion is een toonaangevende ontwerper, producent en wereldwijd leverancier van draadloze oplossingen voor mobiele communicatie. RIM levert oplossingen en platforms voor de toegang tot tijdsgevoelige informatie, zoals e-mail, telefoon, sms, internet en applicaties. Hiervoor ontwikkelt het bedrijf geïntegreerde hardware, software en diensten die verschillende draadloze netwerkstandaarden ondersteunen. Met de technologie van RIM voorzien andere ontwikkelaars en fabrikanten hun diensten en producten van draadloze verbindingen voor gegevenstoegang. Duizenden organisaties over de gehele wereld gebruiken RIM-producten, -diensten en -technologie. Hiertoe behoren onder andere het BlackBerry® draadloze platform, de RIM Wireless Handheld(TM)-productserie, softwareontwikkeltools, radiomodems en software- en/of hardwarelicenties. RIM is opgericht in 1984 en heeft zijn hoofdkantoor in Waterloo, Canada. Het bedrijf heeft vestigingen in Noord-Amerika, Europa, Azië en de Pacific. RIM is genoteerd aan de Nasdaq Stock Market (Nasdaq: RIMM) en aan de Toronto Stock Exchange (TSX: RIM).