Gemeente Oldebroek


Burgerjaarverslag Oldebroek bij beste 10

'Het burgerjaarverslag van de gemeente Oldebroek is een gedegen document. Op de leesbaarheid en vormgeving is weinig aan te merken en de foto's op de omslag nodigen inwoners uit tot lezen.' Dat schrijft de jury van de SGBO-burgerjaarverslagprijs in haar juryrapport. Met 7,67 van de maximaal te behalen 9 punten eindigt Oldebroek in de top 10 van beste burgerjaarverslagen van Nederland. Daarmee staat zij tussen grote gemeenten als Den Haag, Utrecht en Eindhoven en de middelgrote gemeenten Kampen en Steenwijkerland. Het burgerjaarverslag van Rotterdam kwam als beste uit de bus.

Deskundige jury
Deze zomer nodigde onderzoeks- en adviesbureau SGBO alle Nederlandse gemeenten uit om hun burgerjaarverslag van 2006 te laten beoordelen. 56 gemeenten stuurden hun burgerjaarverslag in. Een deskundige jury beoordeelde de inzendingen op vier onderdelen: leesbaarheid, vormgeving, burgerparticipatie en dienstverlening.

Score
Op de onderdelen leesbaarheid en vormgeving behaalde Oldebroek het maximale aantal punten. Ook op de thema´s dienstverlening en burgerparticipatie scoorde de gemeente goed. Volgens de jury geeft het burgerjaarverslag van Oldebroek inwoners een goed beeld van burgerparticipatie in de praktijk. Wel vindt de jury dat de gemeente het thema dienstverlening uitgebreider kan beschrijven, onder andere door doelen concreter te benoemen. De opmerkingen van de jury gebruikt de gemeente voor het verbeteren van het volgende burgerjaarverslag.

Meer informatie
In september ontvingen verenigingen en instellingen in de gemeente een exemplaar van het burgerjaarverslag 2006. Daarmee informeerde burgemeester Zielhuis hen over de activiteiten van de gemeente Oldebroek in 2006. Iedereen kan het burgerjaarverslag bekijken op www.oldebroek.nl. Daar staat ook een samenvatting van het juryrapport van de SGBO.