Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 30-10-2007

Politie controleert op rijden onder invloed
COEVORDEN Maandagavond reed een 59-jarige automobilist uit Emmen over de N34. De man reed licht slingerend van Dalen richting Coevorden. Politieagenten hebben de bestuurder aan de kant gezet en een alcoholproef afgenomen. (310 µg/l, 0, promille). (07189878)

Jonge winkeldief gesnapt
EMMEN Maandag is bij een supermarkt aan de Weerdingerstraat een jonge winkeldief gesnapt. Door het personeel werd de diefstal opgemerkt. De jongen stal onder andere een blikje drinken. Omdat het niet de eerste keer is dat de jongen met de politie in aanraking komt wordt de zaak verder via het casusoverleg met partners van de politie opgepakt. (07189645)

Zeer mistig
NIEUW WEERDINGE Maandagavond was het op sommige plaatsen in Drenthe zeer mistig. Dit was ook de ervaring van een 19-jarige automobilist uit Ter Apel. Door plaatselijke onbekendheid en zeer dichte mist kwam hij met zijn auto in de berm en schampte een boom. De man bleef ongedeerd, zijn auto werd afgesleept. (07189866)

Brommer rijdt achter op vrachtauto

MEPPEL Een 17-jarige vrouw uit Nieuwleusen is maandagmorgen met haar brommer achter tegen een vrachtauto gebotst. De vrachtwagen stond geparkeerd op de Eekhorst. De 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veenendaal voelde een tik en zag toe de bestuurster op straat liggen. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. (07189601)

Vrouw buiten bewust zijn

HOOGEVEEN Maandagmiddag is een 82-jarige vrouw uit Hoogeveen buiten bewustzijn geraakt na een aanrijding. Een 29-jarige automobiliste reed achter een busje over de Raadhuisstraat in de richting van het centrum (Grote Kerkstraat). Bij de kruising met de Bilderdijklaan sloeg het busje af en week de automobiliste uit naar links om de auto die afremde te passeren. De automobiliste uit Hoogeveen zag daarbij niet dat op dat moment ook een fietsster uit de Bilderdijklaan kwam. De fietsster werd geschept en kwam ten val. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. (07189770)

Auto in de sloot
KLAZIENAVEEN Tegen drie uur maandagmiddag is een 51-jarige automobilist uit Klazienaveen met zijn auto te water geraakt. De verkeersongevallen analyse van de politie heeft onderzoek verricht naar de oorzaak. Vermoedelijk is het als volgt gegaan: de man heeft geremd voor de kruising en is met zijn wiel in de berm terechtgekomen. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en belandde in de sloot. De man is voor onderzoek overgebracht naar het Scheperziekenhuis. (07189799)
Brand in loods

ELIM Aan de Carstensdijk is maandagavond een loods in de brand gegaan. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan wordt nog onderzocht door de politie. Tegen halfzes werd de brand opgemerkt en de hulpverleningsdiensten gealarmeerd. (07189852)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten tel. 0592 - 45 1280.