Politie Kennemerland

persberichten Kennemerland 29 oktober

30-10-2007 o De politieberichten van Kennemerland van maandag 29 oktober

Politieauto over de kop

HAARLEM, 28 oktober - Zondagavond is een politieauto met daarin twee politiemensen op de Spaarndamseweg van de weg geraakt en over de kop geslagen. De politiemensen waren rond 20.15 uur met de nodige haast onderweg naar een melding. Ter hoogte van de jachtwerf verloor de bestuurder de macht over het stuur, raakte de auto van de weg en sloeg over de kop. Omstanders hebben de agenten uit de auto geholpen. De beide politiemensen hadden slechts wat kneuzingen en schaafwonden. De schade aan de auto was groot.

Tegen de muur

BEVERWIJK, 28 oktober - Rond 20.30 uur werd gemeld dat een auto in de tunnelbak op de kruising van de Laan der Nederlanden en de Spoorsingel tegen de muur was gereden. Agenten troffen de zwaar beschadigde auto aan maar zagen geen bestuurder. Na wat speurwerk werd die elders aangetroffen en aangehouden. Hij bleek een 25-jarige Beverwijker. De man was zwaar onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Fietser gewond na aanrijding

VIJFHUIZEN, 28 oktober - Een 45-jarige Hoofddorper is zondagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding op de Vijfhuizerdijk. De man reed rond 11.30 uur op zijn fiets over de dijk en raakte een hem tegemoet komende auto bestuurd door een 72-jarige Zwanenburger. De Hoofddorper kwam ten val en brak zijn schouder. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de precieze toedracht van de aanrijding.

Pizzabezorgster beroofd

VELSERBROEK, 28 oktober - Een 18-jarige pizzabezorgster uit IJmuiden heeft aangifte gedaan van beroving. Het meisje reed rond 19.00 uur op haar bromfiets over de Rietkamp toen ze werd aangeroepen door een jongen. Ze dacht dat het een bekende was en stopte. De jongen zette haar een mes op de keel en eiste haar portemonnee. Die heeft ze afgegeven. De jongen is er met de portemonnee op zijn fiets vandoor gegaan. Het gaat om een jongen met een donkere huidskleur en donkere kleding en een petje. Politiemensen hebben naar de verdachte gezocht maar niemand gevonden. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mogelijke getuigen van de beroving contact op te nemen met de politie in Velsen, tel. 0900-8844.

Baby gevallen

HAARLEM, 29 oktober - Rond 11.25 uur werd gemeld dat in het gebouw van de Haarlemse rechtbank aan de Simon de Vrieshof een baby onwel was. Het bleek dat een echtpaar met een enkele weken oude baby bij aankomst bij de rechtbank de baby in de maxicosi uit de auto hadden gehaald en dat de baby daarbij was gevallen en met het hoofdje op straat was gekomen. Het kindje was bewusteloos geraakt. Een medewerkster van de rechtbank schakelde de hulpdiensten in. De baby kwam na ongeveer 20 minuten weer bij bewustzijn is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Daar is vastgesteld dat er waarschijnlijk sprake is van een lichte hersenschudding.

Vandalen aangehouden

HAARLEM, 29 oktober - In de nacht van zaterdag op zondag hebben vandalen vernielingen aangericht in de parkeergarage aan het Houtplein. In de garage wordt met verf en hars een nieuwe laag aangebracht op de vloer. De vandalen hebben de gereedstaande blikken geopend en vloeren, wanden en plafonds onder gesmeerd. Ook een heftruck en een verfmachine zijn besmeurd. Zondagmiddag werd gemeld dat een groep jongens en meisjes in de garage was die mogelijk verantwoordelijk was voor de vernielingen. Politiemensen zijn door bewakingscamera's opgenomen prints van de vandalen naar de garage gegaan en hebben de foto's vergeleken met de aanwezige jongeren. Hieruit bleek dat zeker drie van de groep betrokken zijn geweest bij de vernielingen. Deze drie zijn aangehouden. Het zijn Haarlemmers van 16, 17 en 17 jaar. Onderzocht wordt wat hun rol is geweest en wie nog meer bij de vernielingen betrokken zijn geweest.

Gevangene aangehouden

HOOFDDORP, 28 oktober - Een 44-jarige vrouw uit Nieuw Vennep meldde zondagavond dat ze op de Kruisweg zonder enige aanleiding was mishandeld door een haar onbekende man. Agenten zijn op zoek gegaan naar de verdachte en troffen na enig zoeken een man die voldeed aan het opgegeven signalement. De man bleek een 27-jarige man die gedetineerd zit in een huis van bewaring maar met weekendverlof was en een enkelband droeg. De man is ingesloten in een Hoofddorpse cel en zal worden overgebracht naar de inrichting waar hij tijdelijk woont. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Medewerkers Bazaar mishandeld

BEVERWIJK, 28 oktober - Bij een uitgang van de Bazaar aan de Industrieweg zijn vier medewerkers van de Bazaar mishandeld door een groep mannen. De verdachten reden in twee auto's van het terrein af en waren niet bereid een uitrijkaart te kopen. Toen ze hierop werden aangesproken door personeel sloegen ze er op los. Daarna zijn de verdachten weggereden. Van de auto's zijn kentekens opgenomen. De politie stelt een onderzoek in.