PvdA Rotterdam


Dag mee met de buschauffeur

Ma 29 Okt 2007 - Redactie
Dag mee met de buschauffeur

Dinsdag 30 oktober loopt PvdA-raadslid Birsel Gulmus een dienst mee met een buschauffeur in Rotterdam.

Een buschauffeur van de RET, Hannes de Graaf, zei tegen Gulmus: Reis een dag mee en ervaar onder welke omstandigheden ik mijn werk doe. Op die uitnodiging is Gulmus uiteraard ingegaan. De buschauffeur wil de politiek laten weten wat het betekent om buschauffeur te zijn; waar je tegen aan loopt en wat je meemaakt op zon dag op de bus. Birsel Gulmus: Ik wil me graag verdiepen in de werkomstandigheden bij de RET-buschauffeurs en meer inzicht krijgen in en gevoel krijgen voor het werk.

Dus gaat Gulmus een volledige dagdienst meedraaien met de buschauffeur. Zij beginnen s ochtends iets voor zeven uur. De bus wordt eerst opgehaald bij de remise. De chauffeurs worden met een speciale dienstbus naar hun werk gebracht, want ja, het openbaar vervoer rijdt nog niet. Ook Birsel Gulmus reist waarschijnlijk met deze dienstbus mee. Tijdens deze vroege dienst rijden ze 3 lijnen: 54, 38 en 42. Rond drie uur s middags wordt de bus overgedragen aan de collega die de late dienst heeft.

OV-week: van vrijdag 26-10 tot en met vrijdag 02-11 zet de PvdA het OV in Rotterdam centraal. De klantvriendelijkheid en de gebruiksvriendelijkheid komen bij iedere actie aan bod, maar ook alle andere aspecten van het reizen met het openbaar vervoer in Rotterdam komen deze week voorbij.