NEN


ABB en NEN in de prijzen

maandag 29 oktober 2007, 10:32

De beurs Elektrotechniek 2007 bleek een succes voor zowel de organisatie, ABB als NEN. Zo trok de beurs 9 procent meer bezoekers (totaal 35.956) dan in 2005. De multi-installatiedoos MD4050 van ABB won de ETOP Innovation Award 2007. NEN had op zijn stand de meeste bezoekers per vierkante meter.

Uit de 25 innovatieve producten en diensten koos de jury van de ETOP Innovation Award uiteindelijk acht genomineerden. De multi-installatiedoos MD4050 van ABB, een inbouwdoos voor elektriciteitsdraad, koppelingen en schakelaars en wandcontactdozen, was volgens de jury de meest innovatieve inzending. De jury vond dat nadenken over een ogenschijnlijk uitgekauwd concept, ruimte en werk kan besparen voor de elektro-installateur. In de multi-installatiedoos zijn meerdere innovaties verwerkt.

Voorspoed
De orderportefeuilles in de elektrotechniek zitten overvol, terwijl de sector kampt met een nijpend personeelstekort. Dat nam niet weg dat Elektrotechniek 2007 een groot succes werd. Tijdens de beurs hebben 12.000 bezoekers nieuwe investering- en aankoopplannen gekregen. Ruim twintig procent van de bezoekers kwam met gerichte investerings- en aankoopplannen naar de beurs. "Een derde van de bezoekers heeft door het beursbezoek nieuwe investeringsplannen gekregen. Dat zijn 12.000 mensen. Juist dan is het interessant dat de helft zelf beslissingen neemt over investeringen", aldus Irene Moon van VNU Exhibitions. zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN 1010:2007 nl (Norm)