Belastingbetalers: Geen afschaffing 255 euro no-claim zorgverzekering


AMSTERDAM, 20071030 -- Via de nieuwe internet-community Belastinglobby stemmen Nederlandse belastingbetalers tegen extra belasting op aanvullende pensioenen. Op www.belastinglobby.nl stemmen belastingbetalers op wekelijkse acties voor belasting-verlagingen met als doel meer besteedbaar inkomen, minder belastingen en een betere besteding van belastinggeld. Een actie tegen de afschaffing van de 255 euro no-claim op de zorgverzekering is één van vele acties die gaan volgen.

De Nederlandse belastingbetalers, zowel gezonde als chronisch zieken, gaan er per 1 januari 2008 op achteruit in besteedbaar inkomen. Per 1 januari 2008 wordt de no-claimregeling van 255 euro aan zorgkosten afgeschaft en wordt een eigen risico van 150 euro ingevoerd. Verzekerden die voorheen per jaar minder dan 255 euro aan zorgkosten maakten, kregen het overgebleven deel na afloop van het verzekeringsjaar terug. Dit vervalt nu!
Met de komst van het eigen risico dient iedere Nederlandse burger de eerste 150 euro aan ziektekosten zelf te betalen. Dat is precies het gemiddelde bedrag wat per persoon per jaar aan ziektekosten gemaakt wordt! Daarbovenop moeten mensen dus gemiddeld nog 1200 euro per jaar premie betalen. Zowel de chronisch zieken als de relatief gezonde burgers van Nederland gaan er op achteruit door deze nieuwe regeling, omdat ze nu moeten gaan bijbetalen. Daarnaast blijven de premies voor ziektekostenverzekering jaarlijks omhoog gaan.

Belastingbetalers worden door deze maatregel dus verplicht meer voor hun ziektekostenverzekeringen te betalen, zonder dat hier nieuwe diensten of betere verzekeringen tegenover staan. Dit is een vorm van indirecte belasting zonder noodzaak en zonder duidelijk doel. Het is een direct gevolg van de onbeperkte drang van de overheid om over de hoofden van burgers op een onnodige manier geld uit te geven. Belastingbetalers moeten zelf kunnen bepalen hoeveel ze aan ziektekostenverzekering uitgeven.


Over Belastinglobby

Belastinglobby is begonnen op 1 september 2007 en is de niet-politieke internet-community voor en door alle Nederlandse belastingbetalers. Deze betalen samen jaarlijks ruim 130 miljard euro aan belastingen. Belastinglobby geeft iedereen, ongeacht financiële positie, leeftijd of politieke kleur, de mogelijkheid om te stemmen. Naast één keer in de vier jaar op politici en hun plannen, kunnen belastingbetalers nu elk uur van de dag stemmen. Op acties die belastingen verlagen, het besteedbaar inkomen verhogen en de resterende belastingen beter besteed laten worden. De wekelijkse acties worden in de media gebracht en op termijn op de politieke agenda geplaatst door te lobbyen met het aantal belastinglobbyisten en stemmen. De oprichters van Belastinglobby zijn geen lid van een politieke partij.

Belastinglobby streeft naar:
1. Meer besteedbaar inkomen
2. Minder belastingen
3. Betere besteding van belastinggeld

Doe mee, tel mee, stem mee
Een stem uitbrengen tegen de afschaffing van de 255 euro no-claim op de zorgverzekering of één van de andere belastingverlagende acties kan door gratis de actie te tekenen via de website www.belastinglobby.nl. Of via mobiel, door een SMS bericht te sturen naar nummer 3010 met de tekst LOBBY NOCLAIM (0,60 e.p.o.b.).