Gemeente Gilze en Rijen

Oorzaak koolmonoxidevergiftiging Gilze en Rijen nog niet bekend

In een van de appartementen aan het Architect Aartsplein in Rijen hebben agenten op maandag 29 oktober de ontzielde lichamen aangetroffen van een 63-jarige bewoner en zijn 62-jarige vrouw. Het echtpaar is aan een koolmonoxidevergiftiging overleden.

De oorzaak van de koolmonoxidevergiftiging is nog niet bekend. Het onderzoek onder leiding van de technische recherche van de politie duurt voort.

Dit betekent dat de bewoners van 42 appartementen nog niet naar hun woningen terug kunnen keren. Zij zijn maandagavond in opdracht van burgemeester Roep uit voorzorg uit hun woning gehaald. Pas als duidelijk is wat de oorzaak is van de vergiftiging en er voor hen geen gevaar is, mogen de bewoners terugkeren.

Van 60 nabij gelegen woningen in het net opgeleverd nieuwbouwproject met eenzelfde CV-ketel blijft uit voorzorg de CV-installatie uitgeschakeld.

De burgemeester heeft de bewoners toegezegd in de loop van de avond weer nieuwe informatie te verstrekken over de voortgang van het onderzoek en de eventuele gevolgen voor de betreffende bewoners.