Ingezonden persbericht


Persberichten

Tooling Event samen met Infosecurity.nl, Storage Expo en LinuxWorld

Publicatiedatum: 06-06-2007

Sdu Uitgevers en Marqit, organisatoren van het Tooling Event, het grootste evenement op het gebied van IT beheer, hebben met VNU Exhibitions Europe overeenstemming bereikt om met ingang van dit najaar het Tooling Event te co-loceren met de vakbeurzen Infosecurity.nl, Storage Expo en LinuxWorld. De vakbeurzen vinden plaats op 31 oktober en 1 november aanstaande in Jaarbeurs Utrecht. De keuze voor het gelijktijdig laten plaatsvinden van de vier genoemde vakevenementen wordt ingegeven door het feit dat een ruime meerderheid van de 6.500 bezoekers aan Infosecurity.nl c.s. ook een uitgesproken en groeiende interesse heeft in IT beheer en servicemanagement. Tevens geven de bezoekers van het Tooling Event aan op hun beurt een meer dan gemiddelde interesse aan de dag leggen voor informatiebeveiliging en dataopslag.

"De combinatie Infosecurity.nl, Storage Expo en LinuxWorld heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en is door aansluiting van het Tooling Event veruit het grootste live-platform voor ICT- professionals in de Benelux", reageert Managing Director Roderick Wijsmuller van Marqit verheugd op de samenwerking met Infosecurity.nl c.s.. "Ook om onze exposanten de kans te geven volop te kunnen profiteren van het extra bezoekerspotentieel, hebben we besloten het Tooling Event uit te breiden naar twee dagen. We verwachten zo minimaal 2.500 bezoekers over de vloer te krijgen." Harold de Jonge, Uitgever Evenementen van Sdu Uitgevers: "Bovendien biedt deze extra dag ons de gelegenheid om een nog breder inhoudelijk congresprogramma neer te zetten, waar bezoekers gratis naartoe kunnen."

Inspelen op behoefte bezoekers
Ook Pieter Simons, clustermanager ICT van VNU Exhibitions Europe is content met het samengaan. "De komst van Tooling past goed in ons beleid om de bestaande combinatie Infosecurity.nl, Storage Expo en LinuxWorld verder uit te bouwen naar een centraal en breed samengesteld beursplatform voor ICT-professionals. Uit onderzoek bleek dat met name de onderwerpen IT beheer en servicemanagement hoog op de interesselijst van onze bezoekers staan. Met het Tooling Event kunnen we nu ook in deze behoefte voorzien. De verschillende titels zullen hierbij echter wel hun eigen identiteit behouden en nadrukkelijk separaat vermarkt blijven worden", aldus Simons.

Bang dat de komst van het Tooling Event het bestaande bezoekersprofiel vertroebelt is hij niet. "Het is maar hoe je het bekijkt, zolang we maar zorgvuldig blijven focussen op de actuele interesses van ICT- professionals. De succesvolle lancering van Storage Expo naast Infosecurity.nl is daarvan een mooi voorbeeld. Daarbij zie je dat thema's als netwerken, infrastructuur, security, storage en beheer steeds vaker integraal worden benaderd, wat er juist voor pleit dit soort thema's in tijd en plaats te concentreren. Met de co-locatie wordt tevens versnippering in een toch al overvolle ICT-evenementenmarkt tegengaan", zo besluit hij.

Geïnteresseerden in deelname aan het Tooling Event 2007 kunnen contact opnemen met Jordi van Herk van Marqit, tel. +31 (0)70 313 0070. Geïnteresseerden in deelname aan Infosecurity.nl, Storage Expo en/of LinuxWorld kunnen contact opnemen met Laurent Joosen, tel: +31 (0)30 295 2819 of Ivo Meertens, tel: +31 (0)30 295 2765 van VNU Exhibitions.

Over Marqit:
Marqit biedt via gespecialiseerde websites, onderzoeken en events informatie over ICT-oplossingen waardoor eindgebruikers de juiste keuzes kunnen maken bij hun oriëntatie op en selectie van ICT-producten en -diensten. Marqit levert op onafhankelijke wijze informatie aan duizenden bedrijven op de deelgebieden security, storage, mobility, tooling en outsourcing. Marqit organiseert samen met Sdu Uitgevers het jaarlijkse Tooling Event en is de organisator van het Nationaal Mobility Event. Voor meer informatie zie www.marqit.nl.

Over Sdu Uitgevers / Automatisering Gids
Sdu Uitgevers voorziet professionals in de overheid, bouw, ICT en juridische sector van betrouwbare en actuele informatie in de vorm van verscheidene vaktijdschriften, boeken, websites en digitale producten. Met de wekelijkse vakkrant Automatisering Gids, de website www.automatiseringgids.nl, de dagelijkse e-mailnieuwsbrief, http://Re.AGeer.nu, IT Beheer Magazine, Informatie en het ICT-boeken label Academic Service worden meer dan 200.000 ICT-professionals, ICT-managers en algemeen managers constant voorzien van de laatste ICT-ontwikkelingen, dossiers en achtergrondinformatie. Meer informatie over de producten van Sdu staat op www.sdu.nl.

Over VNU Exhibitions Europe
VNU Exhibitions Europe organiseert beurzen in Nederland en China. Met een pakket van vijftig vakbeurzen is VNU Exhibitions marktleider in Nederland. Het ICT-portfolio van VNU Exhibitions bestaat inmiddels uit twaalf succesvolle titels. VNU Exhibitions combineert scherp omlijnde concepten met een prijswinnende bezoekersmarketingmethodiek. Tot de bekendste titels behoren Overheid & ICT, Infosecurity.nl, Storage Expo, LinuxWorld en Bouw & ICT. VNU Exhibitions is met de ICT-beurzen marktleider in Nederland en België.

.-.-.-.-.-.-.

Noot voor de redactie,