Landelijke Studiedag vmbo docenten: '8-baan van het leren'

24/07/2007 10:48



CINOP Advies B.V.



Datum: 24 juli 2007

Op woensdag 31 oktober 2007 organiseert CINOP een landelijke Studiedag voor vmbo docenten onder het motto: '8-baan van het leren'.

Doel van deze dag is om docenten en teamleiders in het vmbo praktische handreikingen te bieden om gericht te werken aan onderwijsontwikkeling: onderwijs dat uitdagender, praktischer én leerlinggerichter is.

Afstemming met ups & downs

Naast kennisvergaring gaat de aandacht in het huidige (beroeps)onderwijs steeds meer uit naar het ontwikkelen van competenties, waaronder loopbaancompetenties. Voor veel scholen is het lastig om het leren en onderwijs hierop af te stemmen. Dit gaat -net als bij een achtbaan-vaak gepaard met ups & downs.

Programma '8-baan van het leren'

Het onderwijs dusdanig inrichten en goed uitvoeren is een ingewikkeld proces. Op deze landelijke Studiedag krijgen vmbo docenten door middel van workshops, lezingen en discussies, inzicht en kennis over alles wat er bij dit proces komt kijken. Thema's die centraal staan zijn: doorlopende leerlijnen, leerloopbaan, rollen van docenten, taalbeleid, curriculumontwikkeling en krachtige leeromgeving

Programma en aanmelding

9.15 : Welkom
9.30 : Lezing over inspirerend onderwijs: 'De 8-baan van het leren' 10.00 : Workshopronde 1
11.45 : Lunch
12.45 : Workshopronde 2
14.30 : Leerroute: stands, advies, denktanks en 'good practices' 16.00 : Afsluiting en aansluitende borrel

Kosten deelname: rond Euro 150. Geïntereseerden kunnen zich aanmelden door een email te sturen naar koostvogel@cinop.nl. U ontvangt dan t.z.t. een uitnodiging met alle informatie.